Foto: VSM

Smullen in de stoomtrein!

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) heeft dit jaar wat nieuws! Vanaf zondag 29 april smullen groot en klein van een pannenkoekenlunch tijdens een stoomtreinrit.
Elke laatste zondag van de maand, in april tot en met oktober, rijdt vanuit Beekbergen een historisch luxe restauratierijtuig met de stoomtrein mee als Pannenkoekenrijtuig. Op alle andere zondagen wordt een uitgebreide ‘Zondagse lunch’ geserveerd.

Pannenkoeken met uniek uitzicht
Wanneer de locomotief al stomend en fluitend in beweging komt, zijn onze koks al bezig in de keuken van het rijtuig. Even later genieten de deelnemers van overheerlijke pannenkoeken met diverse soorten beleg. Het hele gezelschap beleeft de Pannenkoekenlunch met een wel heel uniek uitzicht over de Veluwe. Al stomend over een deel van de Koningslijn trekt het afwisselende landschap voorbij, terwijl in het historische rijtuig de verse pannenkoeken aan tafel geserveerd worden.

Onderweg
Op het eindpunt aangekomen kunnen de reizigers even de benen strekken en ontdekken hoe de indrukwekkende locomotief ‘omloopt’. Nadat deze aan de andere kant van de trein weer is aangekoppeld en de remproef geslaagd is, wordt op de terugreis verder genoten van de Pannenkoekenlunch.

Eenmaal weer aangekomen in Beekbergen, staat de bezoekers nog een verrassing te wachten: tijdens de depotstop hebben ze dé kans om de grote verzameling locomotieven in het stoomdepot en de werkplaats van dichtbij te ontdekken. Een bijzondere belevenis is het water en kolen laden in de locomotief. Kortom, genoeg ingrediënten om op zondag gezellig met de hele familie op stap te gaan met de VSM.

Vooraf reserveren voor de Pannenkoekenlunch en de ‘Zondagse lunch’ is noodzakelijk. Dit kan op de website www.stoomtrein.org, waar ook meer informatie en de dienstregeling zijn te vinden voor een onvergetelijke zondag.

Meer berichten