Jens Berends (midden) wordt geflankeerd door Dylan Mulders (links) en Marcel Quint.
Jens Berends (midden) wordt geflankeerd door Dylan Mulders (links) en Marcel Quint.

'Duiven is een geliefde plek om te wonen'

In het pand aan de Rijksweg in Duiven waarin voorheen Randstad Uitzendbureau was gevestigd, zit sinds zaterdag Heilbron Mulders Quint Makelaardij Duiven. Vestigingsmanager Jens Berends uit Duiven ziet volop mogelijkheden.

Jens Berends was tot voor kort werkzaam bij GABA Makelaardij. Hij kent de lokale markt, die hij nu namens een ander makelaarsbedrijf mag gaan bewerken. Samen met een kantoormedewerkster en een hypotheek/verzekeringsadviseur (de portefeuille van AT Verzekeringen is overgenomen) vormt hij de bezetting van het kantoor. In het geval bedrijfs onroerend goed op zijn pad komt, kan hij een beroep doen op specialisten van Heilbron Mulders Quint Makelaardij, dat ook vestigingen heeft in Doetinchem, Wehl en Zevenaar.

De woningmarkt in Duiven omschrijft Jens Berends als 'goed', met de aantekening dat het huizenaanbod achterblijft bij de vraag. "Duiven is een geliefde plek om te wonen. Mensen die hier een huis huren en willen kopen, kijken in eerste instantie in Duiven. Daarnaast heb je de doorstromers naar een duurder huis en de mensen die van oudsher hiervandaan komen en graag terugkomen naar Duiven. Met name twee-onder-een-kapwoningen gaan als zoete broodjes over de toonbank."

Jens Berends heeft een tip voor de gemeente: "Bouw gelijkvloerse woningen voor ouderen. Daar is een schreeuwend tekort aan."

Meer berichten