Het Veer loopt uit om de benoeming tot Early Bird-school te vieren.
Het Veer loopt uit om de benoeming tot Early Bird-school te vieren.

Het Veer eerste Duivense Early Bird-school

Op basisschool Het Veer in Duiven is het vak Engels al zes jaar vaste kost in alle groepen. Maandag werd de school officieel een Early Bird-school.

De organisatie Early Bird staat voor 'meer, beter en vroeger Engels op de basisschool'. Het is een officieel keurmerk voor het op een goede manier onderwijzen van de Engelse taal in alle groepen. Het Veer is de eerste school in Duiven die het keurmerk heeft verworven.

Dat de beheersing van de Engelse taal steeds belangrijker wordt, werd op Het Veer jaren geleden al onderkend. Het leidde tot de aanschaf van speciale leermethoden. Niet alleen voor de bovenbouw, óók voor de onderbouw. Leerkracht Simone Thiele: "Juist op jonge leeftijd pikken kinderen dingen snel op. Daarom hebben we gezegd: we beginnen gelijk in groep 1 met Engels."

Aan de vervolgstap naar Early Bird-school ging een lang traject vooraf. Simone: "Dat word je niet zomaar. Alle leerkrachten hebben een driejarige opleiding gevolgd en als school moeten we voldoen aan eisen. Het Engels moet bijvoorbeeld zijn geïntegreerd in lessen in andere vakken en je moet een project opstarten met een school in het buitenland waar Engels ook de tweede taal is. We hebben aan alles voldaan en vandaar dat we nu een trotse Early Bird-school zijn."

Tijdens de onthulling van het bord 'Early Bird-school' proostten alle kinderen en leerkrachten van Het Veer met een glaasje kinderchampagne.

Meer berichten