De titel is binnen voor de jeugdige handbalsters van de verenigingen Duiven, Groessen en Loo.
De titel is binnen voor de jeugdige handbalsters van de verenigingen Duiven, Groessen en Loo.

Handbalmeiden kampioen na een zinderende strijd

Het gecombineerde B1-meisjesteam van de handbalverenigingen Duiven, Groessen en Loo is kampioen geworden van de jeugddivisie Noordoost. In een zinderende wedstrijd werd concurrent Wijhe verslagen: 20-24.

Het was een ontknoping om van te likkebaarden. Wijhe ging het hele jaar door aan kop, met DG&L (Duiven Groessen & Loo) in de achtervolging. Het verschil was klein, waardoor DG&L aan winst in de laatste onderlinge wedstrijd genoeg had voor de titel. Dat de zege werd binnengehaald was te danken aan een combinatie van pure kwaliteit, een geweldige teamspirit en een niet aflatend fanatisme.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat DG&L zou gaan winnen. Na vijf minuten stond er een 6-1 achterstand op het bord. Vanaf dat moment echter ging het beter en in de tweede helft werd de zege veilig gesteld. Als kampioen neemt DG&L deel aan het NK dat zaterdag 21 april in Amsterdam wordt gehouden. Na dat toernooi valt het (combinatie)team uiteen, omdat de handbalafdelingen van Groessen en Loo fuseren en Duiven zelfstandig blijft voortbestaan.

Op de foto vlnr: Sam Vermetten, Carlijn Tijdink, Simone Vermetten (trainster/coach), Chantal Piepers, Chenne Isenbügel, Wyke Schermer, Susanne Reesink (begeleidster), Bridget Derksen, Veerle Heebing, Renée Nab, Rinske Steenstra, Ilse Groothedde, Zoë Jansen, Minke Jansen en Rianne Brakenhoff.

Meer berichten