Theo Gebbing: 'Ik snap niet dat mensen soms zo negatief kunnen zijn over hulpverleners.'
Theo Gebbing: 'Ik snap niet dat mensen soms zo negatief kunnen zijn over hulpverleners.'

Verkeersslachtoffer dankbaar voor helpende handen

Theo Gebbing (79) uit Duiven knalde eind maart op de Vergertlaan met zijn auto tegen een boom. Het vehikel total loss, maar gelukkig kwam hij er zelf met wat kneuzingen vanaf. Maar daar gaat het hem niet om.

Theo Gebbing zocht contact met de redactie van deze krant, omdat hij dankbaar is voor de helpende handen die hem na het ongeval werden aangereikt. Theo: "Er wordt vaak zo negatief gedaan over hulpverleners, maar zelf heb ik nu heel anders ervaren. Ze hebben me geweldig opgevangen en geholpen."

Het begon met een passant die met de nodige moeite de deur van de gecrashte auto open kreeg en Theo Gebbing voorzichtig op het talud langs de weg legde. Kort daarna arriveerden de politie en een ambulance, en werd het slachtoffer met alle zorg omgeven. Theo Gebbing: "Niet alleen zorg, maar ook deskundigheid en professionaliteit. Zowel van de politiemensen als de ambulancemedewerkers. Toen ik daar lag, snapte ik niet dat mensen soms zo negatief kunnen zijn over hulpverleners. Fijn dat ik ze via de krant kan bedanken. Het was hartverwarmend."

Hoe kan het dat hij tegen een boom belandde? Theo Gebbing: "Een bos bloemen die naast me op de passagiersstoel lag, was eraf gegleden toen ik over een rotonde reed. Ik wilde de bloemen terugleggen op de stoel terwijl ik reed. Dat had ik beter op een ander moment kunnen doen."

Meer berichten