Uitreiking cheque t.b.v. Nebulawand in 2017 Kinderpoli Zevenaar
Uitreiking cheque t.b.v. Nebulawand in 2017 Kinderpoli Zevenaar (Foto: Hans Knol)

Kiwanisclub steunt het kind in de Liemers

Duiven - Kiwanisclub Zevenaar de Liemers steunt dit jaar de Stichting Leergeld en Stichting Braamhuis met een golftoernooi en een flessenbandactie in samenwerking met beide filialen van Jumbo Heemskerk in Zevenaar.

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers verenigd in serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. Onder het motto: “Serving the Children of the World” streeft Kiwanis club Zevenaar de Liemers naar de uitvoering van effectieve humanitaire acties met zowel sociale als culturele doelen.

Stichting Braamhuis

Stichting Braamhuis heeft op 17 januari 2018 een jeugdhuis geopend voor kinderen waarvan een gezinslid met kanker is gediagnostiseerd.
“Kinderen binnen het gezin trekken zich vaak terug, ze zijn minder aanwezig. Er gaat immers veel tijd en aandacht naar de zieke. Juist voor deze kinderen en hun vrienden en vriendinnen wordt de jeugdgroep opgericht. In het Braam Jeugdhuis kunnen de kinderen elkaar ontmoeten en deelnemen aan activiteiten, zoals knutselen, bordspelen, workshop boksen of buitenshuis sporten. Niets moet, ook chillen is prima. Natuurlijk kunnen kinderen en jongeren altijd hun verhaal delen met de begeleiders indien zij daar behoefte aan hebben. “Het jeugdhuis biedt geen therapie aan. Het kind moet daar rust kunnen vinden of stoom af willen blazen. In ieder geval zichzelf kunnen zijn. Veelal is het kind, dat in de directe omgeving kanker meemaakt, een vergeten groep. Ze zien het verdriet en willen hun ouders, broertje of zusje ontzien.”

Stichting Leergeld de Liemers

Stichting leergeld de Liemers heeft tot doel te voorkomen dat kinderen in een sociaal isolement terecht komen.
De stichting richt zich op alle schoolgaande kinderen van 4 tot 18 jaar binnen de Gemeenten Westervoort, Duiven, Zevenaar en Montferland. Leergeld vindt dat alle kinderen moeten kunnen deelnemen aan activiteiten binnen de school (bijv. schoolreisjes, kampen) en buiten de school (bijv. sport, muzikale vorming of toneel).
Leergeld wil voorkomen dat kinderen in een sociaal isolement raken doordat ze niet kunnen deelnemen aan gezamenlijke activiteiten. Leergeld vindt dat alle kinderen mogen meedoen. Want het is beter nu ondersteuning te geven, dan later duur "leergeld" te betalen.

Flessenbandactie Jumbo Heemskerk

Jumbo Heemskerk in Zevenaar heeft hun flesseninnameband ter beschikking gesteld. Tijdens het inleveren van uw statiegeld flessen kan bij de twee vestigingen van Jumbo Zevenaar (Kampsingel en Van Oldenbarneveldtlaan) een keuze worden gemaakt om de goede doelen te steunen.

Golftoernooi en clinic

Deze golfdag vindt plaats op 8 juni 2018 op de Keppelse golfclub. Er is de mogelijkheid om u zowel individueel als per flight op te geven daarnaast is er voor de beginnende golfer de mogelijkheid om deel te nemen aan de clinic. Ook daar zullen de nodige wedstrijdelementen met leuke prijzen worden ingezet! Welling catering verzorgt als één van de hoofdsponsors het koud en warm buffet na afloop. Op de baan zullen vele leuke activiteiten zijn om naast het golfen ook op andere manieren vermaakt te worden. Kiwanisclub Zevenaar de Liemers zorgt als organisatie voor een lunchpakket, uitstekend koud en warm buffet na afloop en een aantal consumpties. Dit belooft een onvergetelijke dag te worden. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.kiwanisclubdeliemers.nl. Doe mee!

Meer berichten