Koningsdag in Duiven: veel live-muziek op Remigiusplein

De Koningsdagactiviteiten in het centrum van Duiven spelen zich voor een belangrijk deel af op en rond het vernieuwde Remigiusplein, waar de horecaondernemers een tent hebben geplaatst. De entree bij de diverse muziekoptredens is gratis.

Net als vorig jaar is er een Koningsnacht. Donderdag 26 april vanaf 20.00 uur is er live-muziek in de tent van de band X-orchestra, een twaalfkoppig muziekgezelschap met drie zangeressen en vier blazers. Ter gelegenheid van het eenjarig bestaan van grand- café Bij Welling treedt daar tijdens de Koningsnacht de band Stay in Tune op.

Koningsdag 27 april begint om 10.00 uur traditioneel met vlaghijsen, vendelhuldes en het defilé bij het gemeentehuis, waaraan de schutterijen en muziekverenigingen in de gemeente hun medewerking verlenen. In hun optocht naar het gemeentehuis worden de muzikanten en schutters vergezeld door kinderen op hun versierde fietsen. Na afloop van de traditionele openingsceremonie is in het centrum de gebruikelijke rommelmarkt, waar kinderen hun spulletjes verkopen.

In de feesttent zorgt partyband Nedjus vanaf 13.00 uur voor live-muziek. In grand- café Bij Welling zijn bovendien optredens van Wayland & Falko en DJ Maus, die naam heeft gemaakt in het Holland Heineken House. Ook in Groessen, Loo en bij buurtvereniging De Woerd is tijdens Koningsdag volop vermaak en vertier voor jong en oud.

Meer berichten