Joost Wassink (rechts) en Bobby Gommers bij de verkeersdrempel op de Binnenweg, die inmiddels op last van de gemeente Duiven weer is weggehaald.
Joost Wassink (rechts) en Bobby Gommers bij de verkeersdrempel op de Binnenweg, die inmiddels op last van de gemeente Duiven weer is weggehaald.

Bewoners plaatsen drempel

Op de Binnenweg op bedrijventerrein 't Holland in Duiven lag drie weken een verkeersdrempel. Een actie van de bewoners Joost Wassink en Bobby Gommers. Op last van de gemeente is de drempel weer verwijderd, maar beide heren rusten niet voor er verkeersremmende maatregelen zijn genomen.

Joost Wassink: "Het is hier een woongebied, een 30-kilometerzone. Toch wordt er veel te hard gereden. Echt levensgevaarlijk. Het is wachten op de dag dat het verkeerd gaat."

Om een signaal af te geven kochten beide bewoners een verkeersdrempel en op een rustige zaterdagavond werd het obstakel op de weg geschroefd. Het effect was uiteraard gelijk merkbaar. Het duurde echter niet lang of de gemeente trok aan de bel. 'Weg met die drempel, zo werkt het niet in dit land'. Joost: "Dat weten wij natuurlijk ook wel, maar we waren er klaar mee en wilden een daad stellen. Op een zaterdagavond, drie weken nadat we de drempel hadden geplaatst, hebben we hem ook weer weggehaald. We hopen nu op actie van de kant van de gemeente."

Volgens Joost Wassink en Bobby Gommers heeft een handhavingsambtenaar toegezegd zich hard te zullen maken voor afdoende maatregelen. Als er niets gebeurt, halen ze de drempel weer uit de garage, kondigen ze aan. "We geven de gemeente een maand. In die periode moet toch een besluit genomen kunnen worden."

Meer berichten