Het diamanten echtpaar Aaldering met Duivens burgemeester Rik de Lange.
Het diamanten echtpaar Aaldering met Duivens burgemeester Rik de Lange.

Kersen brachten diamanten echtpaar Aaldering samen

Het voorjaar is een tijd dat er veel wordt getrouwd. Ook vroeger al. Vandaar dat er in deze tijd van het jaar veel huwelijksfeesten worden gevierd. Willy Aaldering (88) en Thea Aaldering-Van Aanholt (86) waren onlangs 60 jaar getrouwd.

Kinderen, familie, vrienden en bekenden, ze kwamen allemaal naar het feest in Reuring in Wehl, het zalencentrum van hun zoon. Thuis in Thuvine Park in Duiven werd er ook met medebewoners bij het heuglijke feit stilgestaan en natuurlijk kwam de burgemeester op bezoek. "Kan ik iedereen via de krant bedanken voor alle cadeaus, kaarten en leuke reacties?", vraagt Thea Aaldering zich af.

Zijn ouders hadden een kersenboomgaard in Groessen, haar ouders een kersenboomgaard in Velp bij Grave. De kersen brachten hen samen in de tijd dat Willy als dienstplichtig militair was gelegerd in de Generaal De Bonskazerne in Grave. Voor ze trouwden hadden ze acht jaar verkering en dus zijn ze al 68 jaar samen.

Willy Aaldering werkte als tuinder, Thea Aaldering 'op kantoren'. Ook was ze zeer actief als vrijwilliger, onder meer bij de ouderenbond KBO, zangvereniging Vita Nova en Kruisvereniging Duiven. Het echtpaar heeft drie kinderen, die allemaal in de buurt wonen, en vijf kleinkinderen.

De gezondheid van beiden laat helaas te wensen over, zegt Thea Aaldering. "Maar dankzij de hulp van de kinderen redden we het nog. We blijven opgewekt."

Meer berichten