Zaterdag arriveert rond 19.00 uur hardloopgroep FROS met het vredesvuur op het Remigiusplein.
Zaterdag arriveert rond 19.00 uur hardloopgroep FROS met het vredesvuur op het Remigiusplein.

Bevrijdingsdag in Duiven met Schotse feestmuziek

Elsa Jean McTaggart en Gary Lister luisteren zaterdagmiddag op het Remigiusplein de viering van Bevrijdingsdag in Duiven op. Schotse feestmuziek van de bovenste plank.

Eerst is op vrijdagavond de Nationale Dodenherdenking, die in Duiven plaatsvindt bij het herdenkingsmonument voor oorlogsslachtoffers aan de Van Dorth tot Medlerstraat. Daar is om 20.00 uur aansluitend aan een oecumenische herdenkingsdienst in de Remigiuskerk (aanvang 19.00 uur, met leerlingen van De Wiekslag) de traditionele kranslegging, gevolgd door twee minuten stilte.

Zaterdag 5 mei wordt in Duiven de bevrijding van Nederland in 1945 gevierd op het Remigiusplein met van 14.00 tot 17.00 uur een optreden van Elsa Jean McTaggart & Gary Lister. De eerste in een serie van drie concerten deze zomer op het vernieuwde horecaplein. Elsa Jean is een virtuoos op zowel gitaar, viool, Ierse fluit als trekzak. Daarbij zingt ze ook nog fantastisch. Ze wordt begeleid door Gary Lister op piano en accordeon. Het duo toert al jaren door Europa, maar was tot op heden nog niet vaak in Nederland te bewonderen.

Aansluitend zijn de Liemerse touwtrekkampioenschappen en na afloop daarvan arriveert rond 19.00 uur het vredesvuur op het Remigiusplein voor Duiven in Vuur en Vlam. Het weersvooruitzicht is uitstekend. Op basis daarvan verwachten de organisatoren een grote opkomst.

Meer berichten