Het goede leven: vanaf een matje genieten van een gratis film.
Het goede leven: vanaf een matje genieten van een gratis film.

Remigiusplein wordt weer een openluchtbioscoop

Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt op het Remigiusplein in Duiven de BuitenBios gehouden. Op zaterdag 26 mei worden vijf films vertoond. Ze zijn allemaal gratis te bekijken.

Het begint om 14.00 uur met twee kinderfilms: Dikkertje Dap en aansluitend (15.30 uur) Mees Kees. Om 17.00 uur is het doek voor Frozen, een Amerikaanse animatiefilm (vanaf 6 jaar). Aan het begin van de avond (18.45 uur) draait Murder on the Orient Express (vanaf 12 jaar), een verfilming van de gelijknamige detectiveroman van Agatha Christie. De filmmarathon wordt om 20.45 uur afgesloten met Pirates of the Caribbean – Salazar's Revenge (vanaf 12 jaar), een Amerikaanse fantasie-avonturenfilm uit 2017. Belangstellenden kunnen hun eigen stoel meenemen of een plekje zoeken op één van de terrassen.

De BuitenBios is een initiatief van de stichtingen SPOED en zo!Diva met ondersteuning van Filmhuis Bij Bert. SPOED (Stichting Promotie en Organisatie Evenementen Duiven) en zo!Diva stellen zich beide ten doel Duiven nadrukkelijker op de kaart te zetten. Medewerking verlenen ook de gemeente Duiven en leerlingen van het Candea College.

De twee voorgaande edities van de BuitenBios op 4 juni 2016 en 13 mei 2017 waren een succes. Uiteraard staat of valt de belangstelling voor een deel met het weer.

Meer informatie op www.buitenbiosduiven.nl.

Meer berichten