Logo duiven-post.nl


Trekpaarden, hier als vierspan, zijn indrukwekkende verschijningen.
Trekpaarden, hier als vierspan, zijn indrukwekkende verschijningen.

Power Horse: spektakel met dikbillen van 650 kilo

Sommige dingen vervelen nooit. Het kijken naar dikbilpaarden van meer dan 650 kilo bijvoorbeeld. De liefhebbers weten waar het over gaat. Over de Power Horse Duiven. Dit jaar voor de achttiende keer. Op zaterdag 26 en zondag 27 mei in het Horsterpark. Toegang gratis. Komt dat zien!

Het is de combinatie die het zo leuk maakt, zeker als het weer meewerkt. De combinatie van verschillende wedstrijden met een markt met standhouders die allemaal iets exclusiefs presenteren. Er is van alles te eten en te drinken (op zondagochtend worden verse broodjes gebakken) en Scouting Duiven organiseert activiteiten waar kinderen aan mee kunnen doen. Als pauzenummer is er op beide dagen een politiehondendemonstratie. Samengevat: Power Horse Duiven heeft sfeer en een echt familiair karakter.

Een attractie op zich is het wegen en het veterinair keuren van de paarden. Het wegen is op vrijdagavond vanaf 19.00 uur, de keuringen zijn op zaterdag en zondag tussen 08.30 en 09.00 uur. Direct daarna beginnen de wedstrijden.

Power Horse is een competitie die zeven wedstrijden omvat. 'Duiven' is traditioneel de opening van het seizoen. De finale is op 22 en 23 september in Halsteren. De organisatie in Duiven is in handen van Ellen en Gert-Jan Kooistra, Tjeerd en Annemarie Middelkoop, Dennis Sinkeler en vele andere vrijwilligers. Info: www.powerhorseduiven.nl en www.powerhorsecompetition.nl.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox