Logo duiven-post.nl


Een foto van de start van de loop vorig jaar.
Een foto van de start van de loop vorig jaar.

Inschrijven voor Bert Timmer Memorial Loop

Dit jaar op zondag 2 september wordt voor de zesde keer de Bert Timmer Memorial Loop gehouden in het Horsterpark. Inschrijven kan vanaf nu.

De BTML, zoals de loop kortweg wordt genoemd, is een initiatief van de loopgroep Fun Running on Sunday (FRoS), die ook hardloopclinics en de Bevrijdingsdagestafette organiseert. De BTML is vernoemd naar Bert Timmer, een loper die in 2012 op 56-jarige leeftijd overleed, nadat hij na een duurloop een hartaanval had gekregen.

Deelnemers kunnen kiezen uit een loop van 5 kilometer en van 10 kilometer. Op beide afstanden zijn er twee categorieën: tot en met 45 jaar en 46 jaar en ouder. Uiteraard worden ook mannen en vrouwen apart geklasseerd. Voor de jeugd zijn er wedstrijdjes over 500 meter (4 t/m 6 jaar) en 1000 meter (5 t/m 12 jaar). Alle afstanden gaan over één ronde over een fraai en afwisselend parcours dat wordt uitgezet in het Horsterpark. Nieuw dit jaar is de Bedrijvenloop of Teamloop voor lopers die als groep (drie, vier of vijf personen) een prestatie willen neerzetten. De loop is onderdeel van de 5 kilometerloop. Voor groepen is een speciaal teamarrangement gemaakt.

Kijk voor meer informatie op www.btml.nl. Zoals altijd gaat een deel van de opbrengst van de BTML naar goede doelen. De goede doelen die dit jaar zijn benoemd zijn Park Steenderens en Kulturhus De Nieuwhof, beide in Westervoort.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox