Logo duiven-post.nl


Gezamenlijk verrichten kinderen uit de wijk de 'officiële' opening van de nieuwe speeltuin aan het Schuttersveld.
Gezamenlijk verrichten kinderen uit de wijk de 'officiële' opening van de nieuwe speeltuin aan het Schuttersveld. (Foto: René Nijhuis)

Loo is een speeltuin rijker

Woningbouw en het ontwikkelen van publieke voorzieningen horen hand in hand te gaan. In Loo werd vorige week een stap gezet in dat traject. Aan het Schuttersveld in de nieuwbouwwijk Westreenen werd een speeltuin geopend.

De kinderen uit de buurt hadden zelf uitnodigingen gemaakt en verspreid en voor de aanwezigen cakejes gebakken. Ook de opening verrichtten de kinderen zelf door een lint door te knippen. De speelvoorziening is klein maar fijn, met een glijbaan, duikelrek, hindernisbaan en zandbak. Bovendien betreft het een natuurlijk speelplaats met alleen houten objecten.

Het initiatief is genomen door buurtbewoners. Een aantal van hen heeft zich ook nadrukkelijk beziggehouden met het ontwerp. Voor de financiering zorgden de ontwikkelaars van het project Westreenen: vof Westreenen en Klomps Bouwbedrijf. Het nieuwbouwplan omvat de bouw van veertien rijtjeswoningen, veertien twee-onder-één-kap woningen, zes vrijstaande woningen en acht appartementen. Een deel van het project is inmiddels gerealiseerd.

Namens de buurtbewoners is Arjan Eefting blij met de nieuwe speeltuin. "Er is lang over gesproken en dus liet het lang op zich wachten. Op zich was dat niet erg, omdat er nog niet veel kinderen in de wijk woonden. Dat is de laatste jaren veranderd en daarom is het mooi dat we nu zo'n mooie voorziening hebben."

Meer berichten

Shopbox