Logo duiven-post.nl


V.l.n.r.: Pieter Copier, Joop Schrijner, en heer en mevrouw Sanders, Fons Lichtenberg en Mat Gijsbers.
V.l.n.r.: Pieter Copier, Joop Schrijner, en heer en mevrouw Sanders, Fons Lichtenberg en Mat Gijsbers. (Foto: René Nijhuis)

Burgemeester Lichtenbergprijs voor Ben Sanders

Ben Sanders uit Groessen heeft zaterdag de Burgemeester Lichtenbergprijs 2018 ontvangen. Hij kreeg de prijs voor zijn inzet voor Judovereniging Groessen. De prijs is zaterdag in het gemeentehuis van Duiven uitgereikt door de naamgever: oud-burgemeester Fons Lichtenberg. Het gaat om een oorkonde en een geldbedrag van 250 euro.

Ben Sanders was in 1978 één van de oprichters van Judovereniging Groessen. Veertig jaar later is hij ondanks zijn hoge leeftijd – Ben Sanders is 78 jaar – nog steeds zeer actief bij de vereniging, als judoleraar én als judoka.

Vooral de wijze waarop hij kinderen stimuleert in het beoefenen van de judosport, met ook veel aandacht voor sociale vaardigheden, heeft hem veel waardering opgeleverd. Het is niet voor niets dat de jaarlijkse clubkampioenschappen het Sanderstoernooi heten.

De Burgemeester Lichtenbergprijs is in 2000 ingesteld door de gemeenteraad bij het afscheid van Fons Lichtenberg als burgemeester van Duiven. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een plaatselijke instelling, groep of persoon die zich bijzonder heeft onderscheiden op maatschappelijk, cultureel of sportief terrein.

Vorig jaar ging de prijs naar Ruben Bosch voor zijn inspanningen voor een jongerenhonk in Duiven.

Meer berichten

Shopbox