De waterzuiveringsinstallatie in Duiven.
De waterzuiveringsinstallatie in Duiven.

Open dag waterschap en 4PET Recyling op 2 juni

Wil je weten hoe afvalwater gezuiverd wordt of hoe plastic flesjes gerecycled worden? Kom dan naar de open dag die 4PET Recycling en Waterschap Rijn en IJssel organiseren op zaterdag 2 juni op bedrijventerrein InnoFase aan Roelofshoeveweg 4 in Duiven.

Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen bij de rioolwaterzuivering van het waterschap en 4PET Recycling. 4PET Recycling verwerkt statiegeldflessen tot nieuwe grondstof voor verpakkingsmaterialen van levensmiddelen. Ook kun je zien hoe 4PET, afvalverwerker AVR en het waterschap samenwerken door warmte, water en energie uit te wisselen.

Daarnaast zijn er volop activiteiten voor het hele gezin. Je kunt dijken bouwen, ontdekken welke diertjes er zoal leven onder water en kijken hoe hoog het water komt bij jou in de straat als de dijken breken. Je kunt klimmen op een klimwand en tips krijgen om je huis en tuin klimaatbestendiger te maken.

Verder zie je hoe we samenwerken aan water in jouw omgeving samen met de Liemerse gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar. Buurbedrijf Suez laat met diverse vuilniswagens zien hoe zij zich bezig houden met recycling.

Uitrusten kan op het centrale festival terrein, waar ook een hapje, drankje en ijsje te verkrijgen is. Toegang is gratis. Meer info: www.opendagduiven.nl.

Meer berichten