Informatieavond over windenergie in Duiven

Hoe staat het met de plannen van de twee windmolens bij de rioolwaterzuivering Duiven/InnoFase en hoe worden bewoners hierbij betrokken? Op donderdagavond 31 mei houdt Waterschap Rijn en IJssel een informatieavond voor omwonenden en geïnteresseerden over de stand van zaken en de verdere uitwerking van de plannen.

De informatieavond wordt gehouden in Het Gebouw aan de Kerkstraat 16 in Lathum en begint om 20.00 uur.

Tijdens deze bijeenkomst kan men informatie krijgen over waar de molens komen, hoe hoog ze worden en wat de consequenties zijn voor mens, dier en landschap. Daarnaast kunnen bewoners ook informatie krijgen over hoe ze kunnen meedoen en mee profiteren.

Het waterschap heeft voor ogen dat een deel van de winst ten goede komt aan de omgeving via een gebiedsfonds, zodat daar waar de lasten ervaren worden ook de lusten terecht kunnen komen. Hoe dit gebiedsfonds er precies uitziet, vullen zij graag in samen met de bewoners en organisaties in het gebied zelf. Alex de Meijer van de Gelderse Natuur- en Milieufederatie heeft hier veel ervaring mee. Hij is bij diverse windprojecten en gebiedsfondsen betrokken. Alex de Meijer vertelt tijdens de informatieavond hoe dit in zijn werk gaat.

Het waterschap heeft zich tot doel gesteld om in 2025 energieneutraal te zijn. Om het doel te halen is ook windenergie noodzakelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden