Techniekdag de Liemers is dit jaar op zaterdag 26 mei van 10.00 tot 16.00 uur in de Markthal in Didam.
Techniekdag de Liemers is dit jaar op zaterdag 26 mei van 10.00 tot 16.00 uur in de Markthal in Didam.

Technologie onderdeel van Techniekdag de Liemers

De technische branche verbreedt door digitalisering en robotisering. Techniekdag de Liemers haakt daar steeds meer op in. Het logo is daarom veranderd in Techniekdag & Technologie.

De Techniekdag moet ervoor zorgen dat jongeren vroegtijdig in aanraking komen met techniek, om zo het imago van technische beroepen en opleidingen te verbeteren. De technische sector biedt volop kansen en mogelijkheden op een goedbetaalde baan.

Scholen en bedrijven presenteren tijdens de Techniekdag doe-activiteiten zodat de bezoekers spelenderwijs kennismaken met de techniek. Met de toevoeging '& Technologie' benadrukt de organisatie hoe breed deze sector de laatste jaren is geworden.

Bezoekers aan de Techniekdag kunnen onder meer een eigen game maken, elektrisch snijden als een chirurg of VR-opdrachten uitvoeren. Maar een vogelhuisje timmeren, een muurtje metselen of een band verwisselen is ook mogelijk.

Techniekdag de Liemers is dit jaar op zaterdag 26 mei van 10.00 tot 16.00 uur in de Markthal in Didam en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Techniekdag de Liemers wordt georganiseerd door VNO NCW Midden en ondernemersvereniging Lindus. In de projectgroep zitten vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven: Liemers College/Technoplaza, Symbion, InstallatieWerk Achterhoek Rivierenland, Kremer Installatietechniek en Welling Bouw|Onderhoud.

Meer berichten