Montessorischool De Groene Ring ontvangt schrijfster Tiny Fisscher

Op dinsdagmorgen 5 juni ontvangt Montessorischool De Groene Ring Zuid kinderboekenauteur Tiny Fisscher. Zij kreeg in 2016 veel lovende recensies voor haar hertaling van het wereldberoemde boek "Alleen op de wereld".

Daarna schreef ze verder aan een nieuw boek, dat zich in Amsterdam afspeelt, begin 20e eeuw. Tiny, zelf woonachtig in Amsterdam, vroeg zich af of dat kinderen ver buiten Amsterdam ook zou aanspreken en zocht contact met Norma Meeuwissen van Schoolbieb Op Orde, leesbevorderaar en al jaren biebjuf op De Groene Ring.

Zij vond een aantal vrijwillige proeflezers in groep 6, die het manuscript op een stapel A4-tjes doorlazen. De bevindingen werden teruggekoppeld aan Tiny Fisscher en mede-auteur Pieter Feller. Dit voorjaar kwam het boek echt uit: "Clara". Aanleiding voor De Groene Ring om de schrijfster uit te nodigen en de proeflezertjes, die inmiddels in groep 8 zitten, de kans te geven de schrijfster in het echt te ontmoeten.

"Clara" is het verhaal van een meisje in 1911. In de tijd dat de meeste mannen 'mannendingen' en de meeste vrouwen 'vrouwendingen' deden. Jongens en meisjes wisten niet beter dan dat dit zo hoorde. Maar toen was er Clara. Clara wilde het anders. Ze wil ontdekkingsreiziger worden, flapt ze er op school uit. Bijna de hele klas barst in lachen uit: alsof je dat zomaar kunt worden, als meisje nog wel! Maar Clara is vastberaden en gaat op zoek naar de beroemde wereldreiziger die in haar eigen stad schijnt te wonen. Dan gebeurt er iets verschrikkelijks....

Ter voorbereiding op het bezoek hebben de leerlingen van groep 7 en 8 in een speciaal daarvoor georganiseerde voorleesmarathon samen het boek gelezen.

Meer berichten