De roefelaars verzamelen zich. Een foto die vorig jaar werd gemaakt.
De roefelaars verzamelen zich. Een foto die vorig jaar werd gemaakt. (Foto: René Nijhuis)

Bedrijven zeggen toe, Roefeldag kan doorgaan

Even zag het ernaar uit dat de jaarlijkse Roefeldag in Duiven dit jaar een afgeslankte editie zou gaan beleven omdat te weinig bedrijven hun medewerking toezegden. Kort voor het zover is (zaterdag 23 juni), is het toch allemaal goed gekomen.

"Gelukkig", verzucht voorzitter Gerard van Ham van Roefelcomité Duiven. "Pas één keer in onze 25-jarige geschiedenis is het voorgekomen dat groepen kinderen moesten worden uitgesloten. Het zag er naar uit dat dat dit jaar voor de tweede keer zou gaan gebeuren, maar gelukkig hebben we op de valreep toezeggingen gekregen van bedrijven. In totaal hebben we dit jaar een twintigtal nieuwe, waaronder netwerkbedrijf Alliander."

Nu de organisatie rond is, staat vast dat op 23 juni 900 kinderen (verdeeld over 150 groepen van zes kinderen aangevuld met een begeleider) een Roefeldag gaan beleven. 32 busjes zorgen volgens een ingenieus rijschema voor het vervoer naar en van de bedrijven en instellingen. De Roefeldag is een bedrijvenkennismakingsdag voor scholieren uit de groepen 5 t/m 8 van de Duivense basisscholen. De bedoeling is dat de leerlingen ervaren hoe het is om bij een bedrijf in een bepaalde sector te werken. Zo levert de dag een bijdrage aan de latere school- en beroepskeuze. Sponsors en een subsidie van de gemeente maken de activiteit financieel mogelijk. Voor de uitvoering zorgt een comité dat bestaat uit vrijwilligers. www.roefeldag-duiven.nl.

Meer berichten