V.l.n.r.: Arno Gerretzen, Hans Frieling, Hans Hovens van Stichting Promotie Westervoort en Hans Breunissen.
V.l.n.r.: Arno Gerretzen, Hans Frieling, Hans Hovens van Stichting Promotie Westervoort en Hans Breunissen.

Spinning Sports Planet: 1000 euro voor Truckersrun

De Truckersrun is pas weer op zaterdag 18 augustus, maar de organisatie kon vorige week al 1000 euro op de eigen rekening bijschrijven. De opbrengst van een spinningmarathon bij sportcentrum Sports Planet.

27 fietsen die drie uur lang ter beschikking stonden van leden van Sports Planet en andere fietsliefhebbers. Keer 12,50 euro per uur en dan kom je op het mooie bedrag van 1000 euro. Tijdens de Truckersrun maken mensen met een beperking een rondrit in een vrachtwagen door de regio. In totaal deden vorig jaar 160 mensen mee, verdeeld over liefst 130 trucks.

Hans Frieling van Sports Planet is organisator van de spinningmarathon. Hij draagt de Truckersrun een warm hart toe. "De deelnemers genieten enorm van een ritje in de cabine van zo'n grote vrachtwagen. Dat vind ik mooi. Er zijn heel veel acties voor goede doelen en je kunt niet overal aan meedoen, maar hiervoor maak ik graag een uitzondering. Ook omdat ik zelf een zoon heb met een autistische beperking. Het klinkt misschien wat hoogdravend, maar ik hoop, dat als ik goed ben voor mensen met een beperking, andere mensen goed zijn voor mijn zoon."

De Truckersrun is een onderdeel van 'Westervoort in Beweging'. Dat evenement wordt georganiseerd door de Stichting Promotie Westervoort en jaarlijks gehouden in het laatste weekend van de zomerschoolvakantie. Dit jaar op 17, 18 en 19 augustus.

Meer berichten