De organisatoren (vlnr): Eef Spies, Marloes Heebing, Wendy van Heumen, Peggy Blaauw en Rob Jansen.
De organisatoren (vlnr): Eef Spies, Marloes Heebing, Wendy van Heumen, Peggy Blaauw en Rob Jansen.

Nieuw: Plogging Run in Horsterpark

Op zaterdag 25 augustus wordt in het Horsterpark in Duiven een nieuw evenement gehouden: de Plogging Run. De winnaars van de Vrijwilligersprijs 2017 van de gemeente Duiven, Loopgroep FroS en de Stichting GoClean De Liemers, organiseren de loop. Maar wat is in vredesnaam een Plogging Run?

Ploggen wil zeggen dat je zwerfafval verzamelt terwijl je aan het joggen bent. Het woord is overgewaaid uit Zweden en een samenvoeging van plocka up (oprapen) en joggen. Iedere hardloper die zich tijdens het beoefenen van zijn sport ergert aan het vele zwerfafval in de natuur, zou aan de eerste Duivense Plogging Run moeten meedoen. Want ploggen is goed voor de gezondheid en goed voor het milieu.

Dat FroS en GoClean de loop samen organiseren is niet zo vreemd. De loopgroep bestaat uit hardlopers die zijn begaan met het milieu, en GoClean uit opruimers die ook graag bewegen. De organisatoren benadrukken dat iedereen mee kan doen. Voor kinderen en rolstoelers zijn er aparte routes. De bedoeling is met elkaar door het Horsterpark te joggen en onderwijl afval in zakken te stoppen. Voor handschoenen, hesjes en vuilniszakken wordt gezorgd. De start is om 10.00 uur bij het theepaviljoen. De Plogging Run is geen wedstrijd. Gezellig wordt het wel, verwachten de organisatoren, en het Horsterpark is na de loop verlost van een hoop zwerfafval. Mail met vragen en om je op te geven naar: info@goclean-deliemers.nl.

Meer berichten