Prijzen voor OG op kringconcours

Schutterij Onderling Genoegen nam onlangs deel aan een Federatief Kringconcours in Giesbeek. In de bloedhitte kwam de Duivense vereniging uitstekend voor de dag.

Voor de inwoners van Giesbeek bleef het concours niet onopgemerkt. Knalharde kanonschoten klonken er, nadat het evenement was geopend met de traditionele vendelhulde. Zwaarste onderdeel was een mars van ruim vier kilometer door het dorp, waarbij bij een temperatuur van zo'n 30 graden de kunst van het marcheren en defileren werd toegelicht. Terug op het concoursterrein waren de wedstrijden.

De volgende leden van Onderling Genoegen vielen in de prijzen: handboogschieten: 1. Arjan de Jonge, 2. Antoine Bouwmeester, 3. Richard Rozeboom. Individueel acrobatisch vendelen: 1. Bram van den Born, 2. Suzan Klappers, 3. Bram Beumer. Marcheren: 1. Onderling Genoegen. Defileren: 2. Onderling Genoegen. Marketentster-wedstrijd (in vroeger tijden was een marketentster een vrouw die voedingsmiddelen verkocht aan militairen): 2. Onderling Genoegen. Vendelen senioren: 1. Onderling Genoegen. Vendelen junioren: 3. Onderling Genoegen. Vendelen aspiranten: 2. Onderling Genoegen. Aan het Kringconcours namen vijftien schutterijen en muziekkorpsen deel.

Meer berichten