Antoinnette Germeraad: "Ik vind het leuk dat we de afstudeervoorstelling in Duiven doen."
Antoinnette Germeraad: "Ik vind het leuk dat we de afstudeervoorstelling in Duiven doen." (Foto: René Nijhuis)

Antoinnette, een musicalster in de dop

Antoinnette Germeraad uit Duiven is 'gek' van musical. Ze doet er alles voor later een echte musicalster te worden. Haar ultieme droom is een rol in een grote productie van Les Misérables, de beroemde musical gebaseerd op het boek van Victor Hugo.

Meestal droomt Antoinnette Germeraad (19) niet en dan is ze gewoon een jonge meid die naar school gaat en van het leven geniet. Die school is de Nederlandse Musical Academie, een onderdeel van ROC Rijn IJssel. De komende dagen is de eindvoorstelling van haar jaar in De Ogtent in Duiven. De twaalf examenkandidaten brengen The Addams family op de planken. Een musical over een eigenaardige familie. Antoinnette speelt dochter Wednesday, één van de hoofdrollen. Ook Bo van Schaik uit Loo is onderdeel van de cast.

Naar eigen zeggen is Antoinnette Germeraad al haar hele leven 'met musical bezig'. Ze wil van haar hobby haar beroep maken en drie jaar geleden zette ze een belangrijke stap door aangenomen te worden op de opleiding die ze de komende weken afrondt. Antoinnette: "Er zijn ieder jaar honderden aanmeldingen, maar in mijn jaar werden na de audities maar achttien leerlingen aangenomen. Daar zijn er nog twaalf van over die nu de opleiding afronden."

Onder leiding van regisseur Marleen van der Loo, choreograaf Erwin van der Wouw en muzikaal leider Hans Grotenbreg is intensief gerepeteerd. Antoinnette verheugt zich op de uitvoeringen. "Het is een musical met veel humor. Ik vind het ook leuk dat we de afstudeervoorstelling in Duiven doen. Dat is toevallig. De directeur van de opleiding kent directeur Chris van de Ven van De Ogtent en hij had gezegd: doe het bij ons."

Na de voorstellingen en de definitieve afronding van de opleiding aan de Nederlandse Musical Academie, breekt voor Antoinnette Germeraad een nieuwe, spannende periode aan. Ze wil verder in het musicalvak, maar hoe doe je dat? Plannen heeft ze genoeg. "Ik ga in ieder geval workshops en cursussen volgen en auditeren bij musicals. Je moet ertussen zien te komen. Ik heb ook plannen om een eigen zang- en musicalschool op te richten. Dat vraagt heel wat voorbereiding. Musical wordt vaak onderschat. Je moet kunnen zingen, kunnen dansen en kunnen acteren. Het vraagt bovendien een goede conditie en doorzettingsvermogen."

En dan is er aan de horizon die droom: een rol in Les Misérables. Zo ongeveer de bekendste musical ter wereld. Antoinnette: "Juist daarom is het mijn ultieme droom. Ik weet dat het nog ver weg is, maar waarom zou ik er niet van mogen dromen? Ik ga er in ieder geval voor."

De voorstellingen zijn de komende dagen in de Schutterszaal van De Ogtent. Vandaag (woensdag) om 19.00 uur (try out), morgen (donderdag) om 19.00 uur, vrijdag om 11.00 uur (scholenvoorstelling) en vrijdag om 19.00 uur. De toegang is gratis. Kaarten zijn te bestellen via email (l.heersink@rijnijssel.nl) of af te halen bij Café Bij de Buren.

Meer berichten