De selectie van Westerduiven 1 met op de middelste rij rechts trainer-coach Hester Peters. (Voor alle namen zie de laatste alinea van het artikel).
De selectie van Westerduiven 1 met op de middelste rij rechts trainer-coach Hester Peters. (Voor alle namen zie de laatste alinea van het artikel).

Geen angst voor de tweede klasse

Met overwinningen op Dieren (2-1) en PW (6-1) sloot het eerste damesteam van hockeyvereniging Westerduiven het seizoen in de derde klasse goed af. De tweede plaats in de eindrangschikking is voldoende voor promotie naar de tweede klasse. Maar heeft Westerduiven daar wat in te zoeken? Trainer/coach Hester Peters geeft het antwoord.

"Of wij iets in de tweede klasse te zoeken hebben? Zeker wel. Handhaven moet mogelijk zijn en misschien kunnen we het seizoen daarna doorstoten naar de eerste klasse."

Zo, dat klinkt ambitieus.
Hester Peters: "Waarom niet? We hebben een leuke en goede groep en er is genoeg aanwas bij Westerduiven. Veel meiden hockeyen, dus komen er ieder jaar nieuwe talenten door."

Hoe was het seizoen?
"We zaten in een derde klasse met slechts zeven ploegen. Daarin hebben we anderhalve competitie gespeeld, achttien wedstrijden. We begonnen niet met heel hoge verwachtingen, maar al snel bleek dat we goed mee konden komen op dit niveau. We zijn keurig als tweede geëindigd, de plek waarop we ook in de winterstop al stonden."

Aan de puntentotalen te zien was kampioen AHC veel te sterk voor de rest.
"Ze hebben al hun wedstrijden gewonnen, dat zegt natuurlijk iets. Wij hebben ook drie keer van ze verloren, al was het steeds nipt. Ze zijn echt niet heel veel beter dan wij."

Klopt het dat er vijf speelsters stoppen?
"Ja, allemaal omdat ze elders gaan studeren. Maar dat wil niet per se zeggen dat we zwakker worden. Uit de jeugd komt een aantal goede meiden door. Vier van hen hebben vanaf de winterstop ook al met ons meegetraind. Het leuke is dat we de komende jaren echt kunnen inzetten op ontwikkelen. Daarom durf ik ook verder omhoog te kijken. De eerste klasse is voor Westerduiven echt niet onmogelijk."

Je bent zelf pas 33, maar toch al trainer en coach.
"Ik heb altijd met plezier gehockeyd bij Zevenaar, maar op een gegeven moment ben ik training gaan geven en heb ik de opleiding gevolgd. Het bevalt me prima. Westerduiven is een leuke, gezellige club. Er is weinig gedoe."

Hester Peters begeleidt het damesteam van Westerduiven samen met Kevin Heerink (een speler van het eerste herenteam die de woensdagtraining voor zijn rekening neemt) en assistent-coach Marly Wetzels. Op de foto de complete selectie met uitzondering van Mischa Schijvens. Bovenste rij vlnr: Tess van de Beeten, Sharon de Jong, Marleen van de Broek, Roos Vermeulen, Esmee Lamers en Vivian Putman. Middelste rij vlnr: Kevin Heerink (trainer), Neomi Geurts, Jikke Bosveld, Esmee Gardien, Manon Bomhof, Marly Wetzels (coach) en Hester Peters (trainer-coach). Onderste rij vlnr: Benthe Jansen, Eva Peters, Dena Sparenberg, Lisanne Schellens, Laura Spaan, Janna Sneller en Britt van de Velde.

Meer berichten