Monica van Hummel (vijfde van rechts) met familie en buurtbewoners bij de AED bij haar woning.
Monica van Hummel (vijfde van rechts) met familie en buurtbewoners bij de AED bij haar woning.

AED-apparaat vanuit de kelder naar de buitenmuur

De Stichting AED-netwerk Duiven heeft de afgelopen jaren gezorgd voor een redelijk dekkend netwerk in de gemeente. Maar iedere AED die erbij komt, is welkom. Sinds enkele weken hangt er een aan de buitenkant van het woonhuis aan Het Weike 1. Het huis van de familie Van Hummel.

Bij een verhuizing van het kantoor van de werkgever van Monica van Hummel, bleek dat er een AED over was. Het apparaat belandde in de kelder van Monica's huis aan Het Weike. Monica: "Als je erover nadenkt is dat van de gekke. Met een AED kunnen mensenlevens worden gered."

Ze vernieuwde de batterijen en de sticker en nam contact op met de Stichting AED-netwerk Duiven. Of de stichting kon zorgen voor een buitenkast? Monica: "Ze reageerden direct. Ja hoor, zo'n kast konden ze wel regelen. Inmiddels hangt het apparaat er. Voor iedereen beschikbaar in het geval de nood aan de man is. Ik heb het nummer van het codeslot ook gedeeld in onze buurtapp."

Monica van Hummel, haar dochter en enkele buurtbewoners hadden al een BHV-diploma. Haar man en zoon hebben recent de opleiding gevolgd bij Bosman Opleidingen. Monica: "Mijn zoon zei: als we zo'n ding hebben, wil ik ook weten hoe hij werkt. Bosman heeft de opleiding gratis gegeven."

Meer berichten