De belangstelling was groot bij de onthulling van het naambord 'Theo Kok Veldje' aan de Woerdstraat.
De belangstelling was groot bij de onthulling van het naambord 'Theo Kok Veldje' aan de Woerdstraat. (Foto: René Nijhuis)

Eerbetoon buurt aan Theo Kok

Het veldje aan de Woerdstraat in Duiven heet sinds vrijdag het 'Theo Kok Veldje'. Een eerbetoon aan de oud-voorzitter van Buurtvereniging De Woerd, die eind vorig jaar onverwacht overleed. Burgemeester Rik de Lange en weduwe Annie Kok onthulden het naambord.

De Woerd is niet zomaar een wijk en Buurtvereniging De Woerd niet zomaar een buurtvereniging. De Woerd is een van de oudere wijken van Duiven. Van ver voor de jaren dat het dorp een 'groeikern' was. Oudere Duivenaren kunnen zich waarschijnlijk nog herinneren dat de Woerdstraat de hoofdstraat én de belangrijkste winkelstraat was.

Dan hebben we het over zo'n zeventig jaar geleden. Zolang al bestaat ook Buurtvereniging De Woerd. Een vereniging waarvan 185 gezinnen uit de wijk lid zijn. In totaal tussen de 400 en 500 mensen. Aan activiteiten die de sociale samenhang versterken geen gebrek. Met name Koningsdag en het jaarfeest worden groots gevierd. Ook voor de kinderen in de wijk wordt regelmatig wat georganiseerd. Vrijwel altijd op het veldje aan de Woerdstraat, dat centraal in de wijk ligt.

Jarenlang was Theo Kok een van de grote animatoren van de buurtvereniging. Net als zijn vader Jan die voorheen ook voorzitter was van De Woerd. Groot was dan ook de ontsteltenis toen Theo Kok op tweede kerstdag vorig jaar plotseling overleed aan de gevolgen van een herseninfarct. Pas 62 jaar oud. Op een herdenkingsavond in de buurt waren bijna honderd buurtbewoners en andere Duivenaren aanwezig. Een andere huldeblijk was de postume toekenning van de Duivense Vrijwilligersprijs aan Theo Kok begin maart.

En dan nu ook een veldje dat naar hem is vernoemd. Rudie Geurds van Buurtvereniging De Woerd. "Als buurtvereniging wilden we ook iets doen. Vanwege de enorme verdiensten die Theo heeft gehad voor onze vereniging. Al snel kwam het veldje aan de Woerdstraat in beeld. We houden er veel activiteiten en Theo woonde aan het veldje. Wat is er dan mooier dan zijn naam eraan verbinden? We hebben met de gemeente overlegd en die stemden al snel met ons voorstel in."

Burgemeester Rik de Lange kwam vrijdag één van de drie bordjes met de naam 'Theo Kok Veldje' onthullen. In aanwezigheid van bijna honderd belangstellenden sprak hij lovende woorden aan het adres van Theo Kok, net als voorzitter Wilma Daams van de buurtvereniging. Na afloop was er voor iedereen koffie en cake. Rudie Geurds: "Heel mooi. Theo heeft dit zo ontzettend verdiend."

Meer berichten