Leerlingen van de Bernadetteschool verdringen zich rond het insectenhotel.
Leerlingen van de Bernadetteschool verdringen zich rond het insectenhotel.

Insectenhotel in gebruik genomen en bord onthuld

In het kader van het project 'Dorpen in het Groen' is in Loo een insectenhotel geplaatst en een welkomstbord. Het bord werd onthuld door wethouder Ton Spaargaren en leerlingen van de Bernadetteschool.

'Dorpen in het Groen' is een beplantingsproject van de Stichting Landschapsbeheer Gelderland in samenspraak met gemeenten. Duiven combineerde het tot 'Groessen en Loo in het Groen'. Bewoners van beide dorpen kunnen subsidie krijgen voor het planten van bomen en struiken om het groene karakter van de omgeving meer accent te geven.

In het kader van het project werd onder leiding van bewoner Marcel Jansen ook de hoek Loostraat-Husselarijstraat aangepakt. Wendy Burgers maakte een ontwerp en aan de hand daarvan kreeg de invulling gestalte. Het insectenhotel (een constructie die onderdak biedt aan insecten) werd officieel in gebruik genomen en het welkomstbord onthuld.

Wethouder Ton Spaargaren spreekt van een 'heerlijk hoekje'. "Er was al een drinkwatertappunt en met het hotel en het bord is het nu nog wat meer aangekleed. Het is een mooi hoekje geworden voor wandelaars, hardlopers en wielrenners om even te zitten, bij te komen en te genieten van de omgeving."

Meer berichten