V.l.n.r.: Machiel Beke, Wim Staring, Chris Baltjes, Ellen en Gert-Jan Kooistra en Joop Le Blanc. Zijn zijn tien jaar actief bij de vierdaagse en ontvingen daarvoor als blijk van waardering een cadeaubon en bloemen.
V.l.n.r.: Machiel Beke, Wim Staring, Chris Baltjes, Ellen en Gert-Jan Kooistra en Joop Le Blanc. Zijn zijn tien jaar actief bij de vierdaagse en ontvingen daarvoor als blijk van waardering een cadeaubon en bloemen. (Foto: René Nijhuis)

Duivense avondvierdaagse zwaait vrijwilligers lof toe

Zonder vrijwilligers zouden heel veel activiteiten en evenementen niet mogelijk zijn. Daarom is het goed vrijwilligers af en toe lof toe te zwaaien. De organisatie van de Avondvierdaagse Duiven doet dat met een jaarlijkse vrijwilligersavond.

De avond werd dit keer gehouden bij sponsor restaurant Ming Palace in Duiven. Voorzitter Gert-Jan Kooistra huldigde elf leden die al tien jaar als verkeersregelaar worden ingezet: Machiel Beke, Wim Staring, Joop LeBlanc, Xaveer Diesveld, Vilma Keijzer, Hans Kip, Madelon Kip, Wilko Leenders, Ida ten Broeke, Geert Tijssen en Wietse van Bennekom. En één vrijwilliger die vijf jaar actief is: Hans van Gestel.

Ze worden niet alleen ingezet bij de vierdaagse in Duiven, maar ook bij tal van andere activiteiten en evenementen in de Liemers. Gert-Jan Kooistra: "Je hebt het over tachtig tot negentig inzetten per jaar waarbij verkeersregelaars nodig zijn. Als daar beroepskrachten voor ingezet zouden moeten worden zijn die evenementen onbetaalbaar en kunnen ze dus niet doorgaan. Fantastisch dat deze mensen dit werk doen."

De verkeersregelaarsgroep valt onder de Stichting Avondvierdaagse Duiven. Er zijn nog steeds vrijwilligers nodig. Kijk op de site van de vierdaagse voor meer informatie: www.avduiven.nl.

Meer berichten