V.l.n.r.: Marc en Olga Serrée, Frank Mulling en Bart en Manon Jongmans.
V.l.n.r.: Marc en Olga Serrée, Frank Mulling en Bart en Manon Jongmans. (Foto: René Nijhuis)

Opening gezondheidscentrum

Het was vrijdag en zaterdag warm, zeer warm zelfs. Maar de officiële opening en open dag van gezondheidscentrum 't Reinhart in Duiven trokken desondanks honderden bezoekers. Huisarts Frank Mulling spreekt dan ook van een groot succes. Een paar wensen zijn er nog wel.

De eerste wens – een bushalte voor minder mobiele patiënten – werd meteen vrijdagmiddag bij de opening ter sprake gebracht door een look-a-like van dichter en BN'er Jules Deelder. "Hij heeft er heerlijk over doorgedramd, tot grote hilariteit van de aanwezigen, maar het zou wel een goed idee zijn", aldus Frank Mulling, die het aantal gasten op ongeveer tweehonderd schat. Deelder was niet ingehuurd voor de officiële opening. Daarvoor waren de schutters van EMM Groessen met hun kanon naar Duiven gekomen.

Gezondheidscentrum 't Reinhard is gevestigd in Duiven, maar wel op het nippertje. Namelijk aan de Spoorallee, op letterlijk een steenworp afstand van de spoorovergang in de Heiliglandsestraat, waar Groessen begint. Bovendien had één van de 'founding fathers', huisarts Bart Jongmans, zijn praktijk tot eind vorig jaar in Groessen. Mede-initiatiefnemers huisarts Mulling en podotherapeut Marc Serrée verhuisden binnen Duiven. Ze zijn allang niet meer met z'n drieën. Inmiddels herbergt 't Reinhart maar liefst zestien medische en aanverwante disciplines.

Ze hadden voor de open dag van zaterdag allerlei passende activiteiten georganiseerd – naast een springkussen en schminken voor kinderen – zoals bloeddruk meten of een psychologische test. Ondanks de warmte was het erg druk. Volgens Frank Mulling zijn er zeven- tot achthonderd bezoekers geweest. "De eerste honderd hadden we na een kwartier al binnen. Mensen vinden het kennelijk interessant om ook een bij andere zorgverleners dan de eigen huisarts rond te kijken. We hadden natuurlijk gezorgd voor voldoende frisdrank."

In het gezondheidscentrum is nog één unit te huur. Dat brengt ons bij Mullings tweede wens. "Een dependance van een apotheek zou mooi zijn. Maar je hoort mij niet klagen. We hebben hier veel ruimte, ook buiten voor de auto's, en zoveel mogelijk zorgvoorzieningen onder één dak is volgens mij de toekomst. Dat maakt een betere onderlinge afstemming mogelijk. En de patiënten weten ons inmiddels te vinden."

Meer berichten