Bert ten Broeke: de koninklijke onderscheiding had hij net voor zijn tachtigste verjaardag binnen.
Bert ten Broeke: de koninklijke onderscheiding had hij net voor zijn tachtigste verjaardag binnen.

Bert ten Broeke: 'Ik dacht: wat is hier aan de hand'

Voor Bert ten Broeke uit Duiven kon het vorige week niet op. Op donderdag werd hij koninklijk onderscheiden en twee dagen later vierde hij zijn tachtigste verjaardag.

Het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau heeft Bert ten Broeke te danken aan zijn vrijwillige inzet voor Liemers Harmonie, de geloofsgemeenschap Heilige Remigius en verpleeghuis Liemerije. De harmonie kan al 45 jaar op hem rekenen en voor de kerk is hij actief sinds 1997. Dat was ook het jaar dat de vrouw van Bert ten Broeke een hersenbloeding kreeg. Dertien jaar verzorgde hij haar thuis, totdat ze in 2000 naar Droostaete van Liemerije aan de Fuutstraat ging. Bert: "Vanaf dat moment ben ik opgezogen door Liemerije. Mijn vrouw is in 2013 overleden, maar ik kom er nog steeds. Iedere dinsdag speel ik er op mijn accordeon en iedere zaterdag ga ik langs met chocolaatjes. De bewoners van de afdeling Korenbloem kijken uit naar mijn komst en zelf vind ik het gezellig."

De koninklijke onderscheiding kwam voor de Duivenaar als een verrassing. "Liemers Harmonie gaf een concertje bij Droostaete. Opeens zie ik daar de burgemeester, mijn kinderen en andere bekenden binnenkomen. Ik dacht: wat is hier aan de hand? Dat werd me toen snel duidelijk."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden