Burgemeester Rik de Lange feliciteerde Wim en Corrie Willemsen met hun 60-jarig huwelijksfeest.
Burgemeester Rik de Lange feliciteerde Wim en Corrie Willemsen met hun 60-jarig huwelijksfeest.

Duiven bekend terrein voor diamanten echtpaar

Zestig jaar waren ze getrouwd op 16 juli, Wim Willemsen (86) en Corrie Willemsen-Vis (bijna 81). Ze wonen al sinds 1965 aan de Gladiolenstraat in Duiven. Het dorp is bekend terrein. Wim werd er ook geboren, Corrie in Loo.

"Ze zijn ons niet vergeten", zegt Corrie Willemsen ietwat smalend, als ze de dalen die zich voordeden in hun leven opsomt. Wim Willemsen werd al op zijn veertigste afgekeurd op zijn rug en had twee keer darmkanker. Corrie zelf overleefde een hartinfarct en kreeg enkele jaren geleden bypasses. "Maar we zijn er nog en het gaat ons goed", geeft ze het gesprek een positieve draai.

Ze leerden elkaar kennen tijdens een Vastenavondbal. Corrie: "Dat werd gehouden in een chauffeurscafé op de plek waar nu dierenwinkel Sacha zit. Ik was 17, Wim 22. We kregen verkering en drieënhalf jaar later zijn we getrouwd en in Loo gaan wonen."

Het echtpaar kreeg twee zonen en een dochter, die allemaal in Duiven of omgeving wonen. Vijf kleinkinderen completeren de eerstelijn van de familie. De kinderen waren nog klein toen Wim Willemsen werd afgekeurd. Corrie: "Om in de kost te kunnen voorzien ben ik toen gaan werken. In de huishouding en de schoonmaak. Ik heb nog bij burgemeester Kemme gewerkt."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden