Provincie Gelderland heeft de award voor de meest ondernemende regio in de EU gewonnen. In 2019 mag Gelderland zich samen met Asturië  en Thessalië European Entrepreneurial Region van het jaar noemen.
Provincie Gelderland heeft de award voor de meest ondernemende regio in de EU gewonnen. In 2019 mag Gelderland zich samen met Asturië en Thessalië European Entrepreneurial Region van het jaar noemen.

Gelderland hoort in Europa bij meest ondernemende regio's

Provincie Gelderland heeft de award voor de meest ondernemende regio in de EU gewonnen. In 2019 mag Gelderland zich samen met Asturië (Spanje) en Thessalië (Griekenland) European Entrepreneurial Region van het jaar noemen. President Karl-Heinz Lambertz van het Europese Comité der Regio's reikte de EER award in Brussel uit aan economie gedeputeerde Michiel Scheffer. Gelderland krijgt de award voor haar duurzame innovatieklimaat.

Gelderland maakt werk van een 'groene' economie: een slimme en schone economie waarin afval de nieuwe grondstof is. De provincie daagt ondernemers uit werk te maken van innovatie en nieuwe oplossingen te zoeken voor de uitdagingen van morgen. Een goed voorbeeld zijn de 'challenges' voor de StartupDelta Summit: ruim 400 inzendingen met nieuwe ideëen voor klimaatverandering, voedselzekerheid en energietransitie.

Steeds meer bedrijven weten Gelderland te vinden, zoals het R&D instituut van Unilever in Wageningen en het Europese distributiecentrum van Kraft Heinz in Elst. Samen met ontwikkelingsmaatschappij OostNL investeert Gelderland in duurzaam ondernemerschap. Met de Start- en de Groeiversneller ondersteunt de provincie ondernemers die starten en willen doorgroeien bij de ontwikkeling van nieuwe innovaties en verdienmodellen.

In Brussel wordt Gelderland gezien als een proeftuin voor de economie van de toekomst. De universiteiten in Wageningen (WUR) en Nijmegen (Rumc) zijn wereldspelers in food en health. Maar er is meer. Gelderland heeft een bloeiende maakindustrie en campussen waar onderwijs en ondernemers samen werk maken innovatie. De ligging van Gelderland tussen de randstad en het Ruhrgebied is uniek. De grootste logistieke corridor in de EU loopt dwars door Gelderland. Voor veel bedrijven is Gelderland de 'poort' naar Europa.

Gedeputeerde Michiel Scheffer is trots op dat Gelderland zich in 2019 EU Entrepreneurial Region mag noemen: "De EER award is een beloning voor de goede samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers in Gelderland. We hebben de kennis om te innoveren en de industrie om het te maken. Dat maakt ons uniek. Samen maken we werk van innovatie in een regio die mooi is om te wonen en te werken. De award is een stimulans om nog meer werk te maken van een 'groene' economie in Gelderland."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden