Actiefoto tijdens concert Nederlands Symfonie Project
Actiefoto tijdens concert Nederlands Symfonie Project (Foto: Sander van der Linde)

Nederlands Symfonie Project: Isolement

Geselecteerde conservatoriumstudenten van alle Nederlandse conservatoria bundelen hun krachten tijdens een geweldig project met concerten op 24 en 25 augustus in Arnhem (Eusebiuskerk) en Amsterdam (de Duif). Met de winnaar van het Young Pianist Foundation Concours Ramon van Engelenhoven speelt het Nederlands Symfonie Project dit jaar een bijzonder 20e-eeuws programma met dans- en dichtkunst verweven in het programma.

De deuren openen om 19:30 waarna musicoloog Hidde Bekkers een gratis inleiding geeft tot het programma. Om 20:15 start het concert o.l.v. dirigent Pim Cuijpers.

Programma:
H. Andriessen: Ricercade
S. Rachmaninov: Vierde Pianoconcert
~ Pauze ~
D. Sjostakovitsj: Vijfde Symfonie

Het openingswerk is van een Nederlandse componist: Hendrik Andriessen, een stuk geschreven met het oog op Bach’s twee honderdste sterfjaar: Ricercare. Dansers van het ArtEZ conservatorium in Arnhem lieten zich inspireren door dit openingswerk en zullen hun eigen choreografie dansen.

Het programma wordt vervolgd met het Vierde Pianoconcert van Sergej Rachmaninov, een gewaagd stuk, chromatisch van aard met distinctieve jazzy kwaliteiten. De solist in dit zelden uitgevoerde pianoconcert is winnaar van het Young Pianist Foundation Concours Ramon van Engelenhoven, die eerder ook bij top-dirigent Valery Gergiev soleerde.

Na de pauze speelt het orkest “het antwoord van een Sovjet Kunstenaar op terechte kritiek”: de Vijfde Symfonie van Dmitri Sjostakovitsj. Schrille thema’s en dissonanten wisselen elkaar af na een rustige opbouw.

Prominent dichteres Florence Tonk zal bij ieder werk voordragen uit drie speciaal geschreven gedichten in het kader van dit project. Op de bok staat dirigent Pim Cuijpers.

Bestel kaarten voor dit unieke project via www.nederlandssymfonieproject.nl of https://klassiek.digitalekaartverkoop.nl/tickets-categorie/nsp/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden