Evacuatie tijdens de eerste aardbeving in Lombok
Evacuatie tijdens de eerste aardbeving in Lombok (Foto: Shoestringgroep)

Leerkracht Bernadette school aanwezig bij aardbeving Lombok

Met een groep Nederlanders het vliegtuig in, op naar een avontuurlijke vakantie in Indonesië. Tijdens de reis zijn we als groep welkom geheten door de bevolking; altijd vriendelijk en warm. Op het eiland Lombok zijn we wakker geschud door een aardbeving met een kracht van 6.4 op de schaal van richter. De wereld schudde, er zijn doden en gewonden gevallen en er is veel schade.

Net één dag terug in Nederland horen we het vreselijke nieuws van nog een zware aardbeving. Dit keer nog zwaarder dan de vorige. Deze had een kracht van 7 op de schaal van richter met vele naschokken. Van onze gids horen we de verschrikkelijke verhalen over de vele schade, doden en gewonden. Er heerst angst en er is vooral hulp nodig.

Terug in Nederland kunnen we niet vrolijk doorgaan, wetende dat alles waar we gisteren nog liepen, kapot is. We willen iets doen!

Met deze actie willen we geld inzamelen zodat onze gids Usman, samen met jongerenvereniging Karang Taruna, voor lokale hulp kan zorgen. Hele gezinnen slapen buiten omdat ze niet meer naar binnen durven of kunnen. Er is grote behoefte aan tenten, eten, kleding, producten voor kinderen & baby's en medicijnen. Deze zijn door de aardbevingen niet meer beschikbaar. Hulp is nu nodig!

Hopelijk kun en wil je ons helpen iets terug te doen voor de mensen daar!

https://getfunded.nl/campagne/803-hulp-aan-lombok

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden