Heleen van den Hurk: "Ik vind het mooi om te zien dat Duiven haar eigen slogan 'Duiven maakt het waar' ook echt in de praktijk brengt."
Heleen van den Hurk: "Ik vind het mooi om te zien dat Duiven haar eigen slogan 'Duiven maakt het waar' ook echt in de praktijk brengt."

Kermis met prikkelarme uren

Van zaterdag 25 t/m dinsdag 28 augustus is het weer kermis in Duiven. Een bijzonder feest dit keer, omdat er voor het eerst twee prikkelarme uren zijn. Uren waarop de kermis ook leuk is voor mensen die gevoelig zijn voor prikkels, bijvoorbeeld omdat ze autisme, ADHD of niet-aangeboren hersenletsel hebben.

Zaterdag 25 augustus van 14.00 tot 15.00 uur en zondag 26 augustus van 13.00 tot 14.00 uur wordt er op de Duivense kermis geen harde muziek gedraaid en zijn er geen felle, flitsende lichten. Veel mensen vinden een hoop lawaai en lichtshows juist leuk, maar dat geldt niet voor veel mensen met een beperking. Zij mijden daarom kermissen, terwijl ze de attracties net als iedereen wel gaaf vinden. Met prikkelarme uren kunnen ook zij dit jaar kermislol beleven.

De prikkelarme uren zijn een initiatief van Autisme Groep de Liemers (AGL), het Duivense bedrijf Auti24 en de gemeente. Heleen van den Hurk van Auti24, een bedrijf dat zich bezighoudt met autismebegeleiding van jongvolwassenen, volwassenen en senioren, vindt het 'geweldig' dat de Duivense kermis prikkelarme uren in het programma heeft opgenomen. "Landelijk gezien is het in opkomst, maar je bent afhankelijk van de organisator van de kermis. In de meeste gevallen is dat de gemeente. Ik vind het mooi om te zien dat Duiven haar eigen slogan 'Duiven maakt het waar' ook echt in de praktijk brengt. De gemeente heeft met de kermisexploitanten overlegd en samen zijn ze het eens geworden over twee prikkelarme uren. De AGL en ik van Auti24 zijn daar heel blij mee."

De vraag of het druk wordt op de twee speciale uren, vindt Heleen van den Hurk lastig te beantwoorden.

Meer berichten

Shopbox