Het optreden van de Julian Sas Band zondagavond op het Remigiusplein. Pas na drie toegiften kwam er een eind aan.
Het optreden van de Julian Sas Band zondagavond op het Remigiusplein. Pas na drie toegiften kwam er een eind aan.

Oud en jong genieten van sfeervol Jazz & Bluesfestival

Het tweede Jazz & Bluesfestival op het Remigiusplein in Duiven werd afgelopen zondag een doorslaand succes. Dat er volgend jaar een derde editie komt, staat nu al vast.

"Alles werkte mee", glundert Duivenaar Ben Aarntzen, die het festival samen met Edwin Tunnissen van HOP (Horeca Ondernemers Plein) en Stef Schaap van Duuve te Gek organiseerde. "Heel veel mensen en een mooi sfeertje. De temperatuur was ook prima. Zelfs het zonnetje kwam er op een gegeven moment nog even bij. Beter kan het niet." Opvallend was dat de topattractie, de Julian Sas Band, liefst drie toegiften gaf. Ben Aarntzen: "Ze hadden er duidelijk lol in. Optreden voor zoveel mensen, dat willen al die bands. Op het podium heb ik Julian Sas gevraagd volgend jaar weer te komen en die toezegging deed hij gelijk."

Opmerkelijk noemt Aarntzen ook het feit dat er veel jongeren waren, terwijl jazz en blues over het algemeen toch vooral worden gewaardeerd door de wat oudere generaties. "Als liefhebber vind ik het prachtig om te zien dat ook jongeren van deze muziek genieten. Mijn indruk is dat vooral de blues wordt herontdekt."

Naast de Julian Sas Band traden op de Sunnyside Jazz Band, Boogie Phil & the Wise Guys en The Bluesbreakers.

Meer berichten

Shopbox