Nico de Ridder achter de bar van zijn favoriete café De Tol, waar ook zijn Hollandse avond wordt gehouden.
Nico de Ridder achter de bar van zijn favoriete café De Tol, waar ook zijn Hollandse avond wordt gehouden.

'Gezellige avond met gezellige mensen'

Liefhebbers van Nederlandstalige muziek kunnen zaterdag 25 augustus hun hart ophalen bij café De Tol in Duiven. Daar treden vanaf 20.00 uur tot middernacht drie zangers op tijdens een mini-festival. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis, maar de drankjes zijn voor eigen rekening.

De muziekavond wordt gehouden om de dertigste verjaardag van Duivenaar Nico de Ridder te vieren. Nico is een grote fan van Nederlandstalige muziek. Hij is gek op de muziek van grote sterren als Tino Martin, John de Bever en Frans Bauer, maar die zijn niet te betalen voor een optreden in Duiven. In plaats daarvan komen Nelis Heesbeen, Bernard van Maurik en John van Ahold naar café De Tol. Laatstgenoemde is ook dj en draait tussen de optredens door gouwe ouwe muziek uit de jaren 70, 80 en 90.

Nico is blij met hun komst. Hij kan ook met volle teugen genieten van zangers en zangeressen die bij de meeste mensen nog niet bekend zijn, maar volgens hem wel heel goed kunnen zingen. Voorwaarde is trouwens wel dat ze dat in het Nederlands doen. Met buitenlandse liedjes heeft Nico niets, want hij wil begrijpen waarover gezongen wordt. "Ik houd van levensliedjes. Die gaan over dingen die je meemaakt."

De Hollandse avond heeft hij samen met zijn moeder georganiseerd. Nico heeft er het hele jaar voor gespaard om de artiesten te kunnen betalen. "Ik word maar één keer dertig. Ik heb familie, collega's en vrienden uitgenodigd. Maar iedereen die van Nederlandse muziek houdt, is zaterdagavond welkom. Ik hoop dat het een hartstikke gezellige avond wordt met gezellige mensen."

Met een budget van 400 euro heeft Nico het mini-festival geregeld. Dat is niet veel, maar zijn enthousiasme bracht ook het nodige teweeg. Alle zangers die zaterdag optreden zeiden: 'Ik doe het wel voor wat minder omdat jij het bent Nico'.

Nico de Ridder is ze er bij voorbaat dankbaar voor. Hij wil ook graag in de krant eigenaar Sakis van De Tol en diens familie bedanken. "Voor de goede zorgen en het gratis beschikbaar stellen van het café."

Meer berichten