Regionale parochiele viering in het Eucharistisch Centrum Andreaskerk te Zevenaar.
Regionale parochiele viering in het Eucharistisch Centrum Andreaskerk te Zevenaar. (Foto: Parochie Sint Willibrordus)

Startzondag parochie Sint Willibrordus in het teken van duurzaamheid

Op zondag 2 september as. houdt het pastoraal team van de parochie Sint Willibrordus te Zevenaar voor de dertien geloofsgemeenschappen Babberich, Doesburg-Angerlo, Duiven, Giesbeek-Lathum, Groessen, Herwen & Aerdt, Lobith-Tolkamer, Loo, Oud-Zevenaar, Pannerden, Spijk, Westervoort en Zevenaar een feestelijke startviering.

Daarmee geven zij het startschot voor het nieuwe pastoraal werkjaar. Plaats van handeling is de Andreaskerk te Zevenaar en begint om 10.00 uur. De feestelijke viering wordt muzikaal ondersteund door Stella Maris uit Zevenaar en Pur Sang uit Pannerden. Het thema voor de viering en de vervolgactiviteit is: ‘De zorg voor ons gemeenschappelijk huis’. Onder deze noemer geeft het pastoraal team gehoor aan de oproep die paus Franciscus doet in zijn encycliek ‘Laudato si’ om zich in te zetten voor het behoud van de schepping.

Na afloop van de viering wordt op het kerkplein een zogenaamde ‘groene markt’ gehouden. Kleinschalige ondernemingen en organisaties in de Liemerse omgeving zijn uitgenodigd om initiatieven te presenteren die gericht zijn op duurzaamheid en behoud van de schepping. Dat zijn het Waterschap Rijn en IJssel met de watertafel, het Liemers energieloket, de Moestuin uit Westervoort, de Voedselbank uit Duiven, de kledingbank uit Montferland, Bio-winkel en Tuinderij ’t Gelders Eiland uit Lobith, Köning Kaasmakerij uit Zevenaar, Huis Sevenaer en het Diaconale Plein.

Ook activiteiten voor kinderen zullen er niet ontbreken.

Speciale gast tijdens deze groene markt is wethouder Duurzaamheid van de Gemeente Zevenaar, mevrouw Carla Koers.

Onder het genot van een gratis Fairtrade koffie en een vegan broodje kunnen belangstellenden de groene markt tot 13.00 uur bezoeken.

Meer berichten