Meesterknecht en tempobeul Gert Jakobs nam vijf keer deel aan de Tour de France met de PDM-ploeg en reed die de ronde vier keer uit.
Meesterknecht en tempobeul Gert Jakobs nam vijf keer deel aan de Tour de France met de PDM-ploeg en reed die de ronde vier keer uit.

Olympia's Tour finisht op Kastanjelaan

De finish van de vierde etappe van Olympia's Tour is op vrijdag 14 september op de Kastanjelaan in Duiven. Voor het zover is rijden de renners drie grote ronden door de gemeente.

Wielrennen is al jaren een populaire sport. Om naar te kijken én om zelf te doen. Steeds meer mensen schaffen een prachtige fiets aan en hijsen zich in een strak tenue om zelf te ervaren wat de echte profs meemaken. Het kan geen toeval zijn dat de Nederlandse wielersport topjaren beleeft met renners als Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Bauke Mollema. De categorie daar net onder doet mee aan Olympia's Tour. Amateurs tot 23 jaar die allemaal de ambitie hebben de stap te maken naar de profs. Ook het talententeam van Sunweb, de ploeg van Tom Dumoulin, staat aan de start.

Dat Duiven finishplaats is dankt de gemeente aan oud-wethouder Sjef van Groningen en oud-burgemeester Henk Zomerdijk. Van Groningen maakte zich sterk voor Duiven als evenementengemeente en Zomerdijk heeft contacten in wielerland. Zomerdijk: "Ik ken Thijs Rondhuis, de organisator van Olympia's Tour. Van hem hoorde ik dat ze nog een finishplaats zochten. Ik heb hem in contact gebracht met Sjef van Groningen en toen was het gauw geregeld."

Inmiddels nadert 14 september snel. De voorbereidingen van de zijde van de gemeente worden gecoördineerd door Patrick Sessink en Judith Houben. Patrick: "Deze activiteit past in ons programma 'Duiven maakt het waar'. Dat is lang gericht geweest op de verkoop van bedrijfskavels, maar tegenwoordig trekken we het breder. De aankomst van Olympia's Tour belooft een mooie happening te worden."

De vierde etappe heeft een lengte van 156,8 kilometer en start op 14 september om 12.00 uur in Nijverdal. Tegen 14.00 uur worden de renners verwacht in Duiven, waar ze nog drie ronden van 22,3 kilometer door Duiven, Groessen, Loo en een deel van Westervoort voor de kiezen krijgen. De verwachting is dat de winnaar rond 15.30 uur onder het finishdoek op de Kastanjelaan door flitst.

Vanzelfsprekend heeft de aankomst van de wielrenners gevolgen voor de bereikbaarheid van Duiven deze vrijdagmiddag. De Rijksweg (het deel tussen de Rivierweg en de Westsingel) en de Kastanjelaan zullen voor langere tijd worden afgesloten. De wegen die onderdeel zijn van de ronde door Duiven steeds voor korte tijd. Motoragenten en verkeersregelaars zorgen voor een ordentelijk verloop.

Duivense ondernemers zijn na de finish welkom bij Grand Café Bij Welling op het Remigiusplein. Daar wordt die middag van 16.00 tot 18.00 uur de eerste borrelbijeenkomst gehouden van wat een maandelijkse netwerkactiviteit moet worden. Peter Houthuijzen van Bij Welling: "De maandborrel voor ondernemend Duiven is een aanvulling op onze bestaande programmering. Misschien dat het moet groeien, maar ik verwacht er veel van."

De bekende oud-wielrenner Gert Jakobs is te gast deze middag. Jakobs nam vijf keer deel aan de Tour de France. Hij is een begenadigd gastspreker.

Meer berichten