Golden Bough.
Golden Bough.

Topfolk door Golden Bough in De Lantaern

Op 29 september staat de top folk groep Golden Bough weer op het podium van Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. Een optreden van deze Amerikaanse band is iedere keer weer een feest voor de liefhebbers van dit genre. Aanvang: 21.00 uur. Entree: € 12,00.

Top folk groep Golden Boughe is één van de bands, die al vanaf de beginjaren in de Lantaern optreedt. Zij mogen dan ook zeker niet ontbreken in het veertig jarig jubileumjaar van dit Muziekcafé. Deze Amerikaanse groep is zeer geliefd bij het folk minnend publiek vanwege hun interpretatie van de Keltische en Ierse muziek. Ook worden ze geroemd om de enthousiaste wijze waarop zij de zaal hierbij betrekken.

Hun repertoire kenmerkt zich door een grote variatie aan stijlen, dat wordt bereikt doordat zij als multi-instrumentalisten ogenschijnlijk moeiteloos overschakelen van het ene naar het andere instrument. Met een verbazingwekkend aantal akoestische instrumenten zoals: de Keltische harp, gitaar, tin whistle, viool, altviool, octaaf mandoline, harmonica en bodhran (de Ierse handtrommel) geeft dit super muzikale trio een oor en oogstrelend concert. Golden Bough maakt ook dit najaar weer een tournee door Europa,. Zij treden onder meer ook op in Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Zwitserland. In de afgelopen jaren zijn er 30 Cd's op de markt gebracht, die allemaal zeer veel eigen composities bevatten.

Golden Bough presenteert op fantastische wijze de essentie en met name de vreugde van de traditionele (folk)muziek.

Meer berichten