Cursus dementie.
Cursus dementie. (Foto: Liemerije)

Cursus voor mensen met dementie en mantelzorger

Mensen die net de diagnose dementie hebben gekregen, hebben vaak behoefte aan meer informatie over de ziekte. Tijdens de cursus Mijn brein laat me in de steek…..En nu? van Liemerije krijgt u praktische informatie over dementie, tips van onze behandelaars en helpt de bewegingsagoog u in beweging te blijven.

De cursus is bedoeld voor mensen die recent de diagnose dementie of MCI (Mild Cognitive Impairment) hebben gekregen en hun mantelzorger. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten met een theoriegedeelte en een beweeggroep. ,,Een waardevolle cursus, goed om met gelijkgestemden te praten over actuele onderwerpen”, aldus één van de deelnemers.

In beweging komen én blijven is een belangrijk onderdeel van de cursus. Deelnemers worden door de bewegingsagoog op een leuke en afwisselende manier uitgedaagd om te bewegen. Bewegen is belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat bewegen de kwaliteit van leven verbetert en het ziekteproces iets kan vertragen. Daarnaast verlopen dagelijkse activiteiten makkelijker doordat u conditie en kracht opbouwt..

Het theoriegedeelte wordt geleid door verschillende therapeuten van Liemerije. Zo geeft de ergotherapeut u handvatten om dagelijkse activiteiten zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven doen. Van de logopedist krijgt u tips over communiceren en het verminderen van frustraties tijdens gesprekken. De overige onderwerpen worden in overleg met de deelnemers bepaald.

De cursus start vrijdagmiddag 26 oktober aanstaande. De bijeenkomsten worden gehouden bij Liemerije Droostaete in Duiven.

Meer berichten