De van oorsprong Zuid-Afrikaanse Hertzog en Nada van Restaurant Eet-Lokaal.
De van oorsprong Zuid-Afrikaanse Hertzog en Nada van Restaurant Eet-Lokaal. (Foto: Pablo van Dick / Eet-Lokaal)

Koeksisters, boerewors, murgpompoen en bobotie bij Eet-Lokaal Zevenaar

Van 19 t/m 23 september is het Zuid-Afrikaanse week bij Eet-Lokaal Café Restaurant & Zalen. Het is een ideale manier om kennis te maken met de Zuid-Afrikaanse keuken, of juist herinneringen op te halen aan een eerder bezoek aan dit prachtige land met Nederlandse roots.

Gedurende deze week is het Eet-Totaal menu compleet opgebouwd uit traditionele Zuid-Afrikaanse gerechten. Hertzog E. Olivier is sinds 3 ½ jaar mede-eigenaar van het Zevenaarse horecabedrijf en staat bekend als kok die veelal werkt met regionale producten. Tijdens de Zuid-Afrikaanse week worden regionale producten verwerkt tot traditioneel Zuid-Afrikaanse gerechten. Bovendien brengt de bekende Zuid-Afrikaanse foodstylist & kok Anida Van Der Spuy een bezoek aan Nederland gedurende deze week en zal samen met haar vroegere schoolvriend Hertzog invulling geven aan het, ook in deze week, dagelijks wisselende menu.

Weinig internationale keukens zijn zo smakelijk en veelzijdig als de Zuid-Afrikaanse. Nog maar 2 maanden geleden organiseerde Eet-Lokaal een braai met heerlijke gerechten van de barbecue. Dit smaakte naar meer en het idee voor een Zuid-Afrikaanse week was geboren. Hertzog is trots op de komst van Anida van der Spuy en kijkt uit naar een hernieuwde samenwerking. Mede-eigenaar Linda Hogerhorst kan niet wachten om haar gasten te verrassen met gerechten als bobotie, koeksisters, boerewors, lamdenningvleis, koperpennieslaai, murgpampoen en andere typische Zuid-Afrikaanse gerechten.

Kom, beleef én proef Zuid-Afrika. Of beter gezegd: Kom en proef self wat Suid Afrika te bied het! Voor maar € 32,50 krijg je tijdens de Zuid-Afrikaanse week een 3-gangenmenu met heerlijke proeverij, hoofdgerecht (vlees / vis / vegetarisch) en verrassend dessert als afsluiting. Uiteraard vergezeld van heerlijke Zuid-Afrikaanse wijn. Reserveer snel via 0316-242409 of via info@eet-lokaal.com.

Meer berichten