Josko Koelemeijer: "Wij laten zien dat je niet heel veel apparatuur nodig hebt om goed te kunnen trainen."
Josko Koelemeijer: "Wij laten zien dat je niet heel veel apparatuur nodig hebt om goed te kunnen trainen."

Sportieve zeskamp op Remigiusplein

Vitality Sports heeft sinds drie maanden op Het Holland een trainingslocatie in Duiven. Om daar meer bekendheid aan te geven en het belang van sportbeoefening te benadrukken, organiseert het bedrijf een sportieve zeskamp op het Remigiusplein. Op zaterdagmiddag 29 september. De inschrijving is geopend.

Touwtrekken, een vrachtwagen verplaatsen, boomstammen en jerrycans sjouwen, deelnemers aan de zeskamp van Vitality Sports kunnen hun borst natmaken. Natuurlijk is er aan het eind van de middag een winnaar, maar dat is van ondergeschikt belang, zegt organisator Josko Koelemeijer. "Een leuke, sportieve, gezellige middag, dat is wat we willen bereiken." Hij hoopt dat tien tot vijftien teams zich opgeven. "Dan kunnen we een leuke competitie neerzetten, die ook aantrekkelijk is voor toeschouwers."

Deelnemende teams bestaan uit 6 tot 9 personen. Mannen en vrouwen vanaf 18 jaar, getraind en ongetraind, kunnen meedoen. Familieteams, buurtteams, vriendenteams, in alle soorten en maten kunnen groepen zich aanmelden.

Josko Koelemeijer is personal trainer. Samen met vijf collega's vormt hij Vitality Sports. Het bedrijf bestaat vier jaar en richt zich op Duiven, Westervoort, Zevenaar, Tolkamer en Elten. Op verschillende locaties worden trainingen gegeven (ook bij bedrijven) en sinds kort heeft Vitality Sports op Het Holland 35 in Duiven een eigen, vaste locatie. Geen glimmende, hypermoderne sportzaal, maar een loods die functioneel is ingericht voor allerlei vormen van 'functional training'. Josko: "Wij laten zien dat je niet heel veel apparatuur nodig hebt om goed te kunnen trainen. De zaal biedt meer dan voldoende mogelijkheden."

Naast trainen en bewegen geven de personal trainers van Vitality Sports voedingsadviezen. Afhankelijk van de redenen waarom mensen komen trainen en de doelen die ze stellen. Josko: "We helpen ze die doelen te bereiken. Ook door ze te motiveren. Als mensen echt willen lukt het bijna altijd."

Verdeeld over de dagen van de week worden de meest uiteenlopende lessen gegeven. In veel gevallen groepslessen, maar ook veel personal trainingen. Josko Koelemeijer: "Personal training is populair. Mensen bijvoorbeeld die vanaf nul moeten beginnen hebben vaak een voorkeur voor persoonlijke begeleiding. Pas als ze een eind op weg zijn sluiten ze aan bij een groep. Maar er zijn ook mensen die heel andere redenen hebben om voor een individuele training te kiezen. Denk aan ondernemers die zijn aangewezen op bepaalde dagen en tijden. Of mensen die terugkomen van een blessure en willen voorkomen dat ze te hard van stapel lopen. Autisten en mensen die angst hebben voor een groep hebben we er ook bij. Het voordeel is dat wij flexibel zijn. Voor iedereen maken we het passend."

Aanmelden voor de zeskamp op 29 september kan via de site van Vitality Sports: www.vitalitysports.nl.

Meer berichten