De marathoncommissie van KerkvoorNu met vlnr: Rianne Jansen, Christiaan Vos, Bart van den Broek, Arjan Weeteling en Nelleke Barten.
De marathoncommissie van KerkvoorNu met vlnr: Rianne Jansen, Christiaan Vos, Bart van den Broek, Arjan Weeteling en Nelleke Barten.

Marathon KerkvoorNu groter

In relatieve stilte hield KerkvoorNu in 2016 en 2017 een marathonwedstrijd. Beide jaren met ongeveer dertig deelnemers, voornamelijk kerkleden. Dit jaar wordt het groter aangepakt.

Er is een mooie route uitgezet voor drie afstanden: 10,5 kilometer, 21,1 kilometer (halve marathon) en 42,2 kilometer (marathon). Iedereen kan meedoen op zaterdag 29 september. Wie van de Liemers houdt én van hardlopen, moet zich snel inschrijven. De route namelijk is fantastisch. Vanaf de start bij het Candea College aan de Eltensestraat in Duiven gaat het over de Parallelweg naar Groessen en vandaar over dijken en door weilanden naar Oud-Zevenaar. Na 10,5 kilometer is er een keerpunt. Deelnemers die meedoen aan de wedstrijd over 10,5 kilometer zijn daar klaar. De deelnemers aan de halve marathon lopen ook de(zelfde) weg terug en de echte fanaten die voor de marathon kiezen, lopen uiteraard dezelfde weg nog een keer heen en terug. De route is uitgezet door Arjan Weeteling (59) van KerkvoorNu, Arjan: "Het initiatief is twee jaar geleden genomen door onze voorganger Christiaan Vos, die een marathon wilde lopen.

Meer berichten