Annet Schriemer (links) overhandigt een cheque aan Maureen van der Zandt van de Stichting Bombo.
Annet Schriemer (links) overhandigt een cheque aan Maureen van der Zandt van de Stichting Bombo.

Karunya Yoga Duiven helpt kinderen uit sloppenwijken

Annet Schriemer uit Duiven is yogadocent. Ruim een jaar geleden richtte ze de groep Karunya Yoga op. Een vrijwilligersproject onder de vlag van Mikado. Mensen met een minimuminkomen en studenten kunnen bij Karunya Yoga lessen volgen.

Er is inmiddels een vaste groep deelnemers. Tijdens de wekelijkse lessen kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen. Er is veel aandacht voor ontspannings- en ademhalingsoefeningen en yogahoudingen. Na afloop van de les staat het eenieder vrij nog wat te drinken.

Annet Schriemer vindt het belangrijk om yoga voor iedereen toegankelijk te maken. "Geld mag nooit de reden zijn iets niet te doen als het gaat om gezondheid", zegt ze. Op 7 september beginnen de lessen weer. Van 9.15 tot 10.45 uur in het gebouw van Yusei Gachi aan de Eltensestraat 2 in Duiven. Deelnemers kunnen wel een vrijwillige donatie doen. Het bedrag dat afgelopen jaar op deze manier is ingezameld, is door Annet Schriemer overhandigd aan Maureen van der Zandt van de Stichting Bombo. Een organisatie die zich in Nepal inzet voor kinderen uit sloppenwijken. Annet: "De mensen die mijn yogalessen volgen hebben het niet breed, maar toch betekenen ze zo iets voor kinderen die het nog slechter hebben. Hoe mooi is dat?"

Meer berichten