Professionele speelsters en jeugd van Livo wijdden samen het beachcenter. Tussen de clinics en wedstrijdjes door poseerden ze voor de camera van onze fotograaf René Nijhuis.
Professionele speelsters en jeugd van Livo wijdden samen het beachcenter. Tussen de clinics en wedstrijdjes door poseerden ze voor de camera van onze fotograaf René Nijhuis.

'Samen een succes van maken'

Lang werd ernaar uitgekeken, maar zondag was het dan toch zover: Beachcenter De Liemers op sportpark De Nieuweling in Duiven werd geopend. Het centrum is een initiatief van volleybalvereniging Livo en korfbalvereniging Duko, dat wordt ondersteund door de gemeente.

Duiven is vier prachtige beachsportvelden rijker. De vrijwilligers van Livo en Duko die invulling gaven aan de feestelijke openingsmiddag, straalden van enthousiasme en trots. Net als wethouder Johannes Goossen, die de eer had het beachcenter officieel te mogen openen.

Toch begint het nu pas voor beide clubs. Een hoogwaardige beachaccommodatie vraagt om invulling en die komt niet vanzelf. "Klopt", zegt penningmeester Reinier Jansen van de Stichting Beachcenter De Liemers. "We zullen er samen een succes van moeten maken. Door initiatieven te nemen en door aan te haken bij initiatieven van andere verenigingen en bedrijven. Het centrum moet minimaal regionaal bekendheid krijgen. De voorwaarden zijn aanwezig."

Dat laatste is zeker het geval. De velden hebben de A+-status van de volleybalbond en het formaat, de inrichting en de vrije ruimte tussen de velden zijn zodanig dat er op professioneel niveau wedstrijden kunnen worden gespeeld. Naast beachvolleybal en beachkorfbal, wordt er ook gedacht aan beachtennis.

De openingsmiddag weerspiegelde de ambities. De professionele beachvolleybalspeelsters Jolien Sinnema en Laura Bloem gaven een clinic. Daaromheen waren allerlei wedstrijdjes en activiteiten en uiteraard ook muziek.

Beachcentrum De Liemers is financieel mogelijk geworden dankzij een forse inspanning van Livo en Duko, in combinatie met ondersteuning door de gemeente.

Meer berichten