Groessen in de ban van kermis en schuttersfeest

Groessen is van vrijdagavond 14 september t/m dinsdag 18 september in de ban van de kermis en het schuttersfeest. Het programma van Schutterij EMM mag er zijn.

Op vrijdag vanaf 20.00 uur kunnen toegangskaarten worden afgehaald en gekocht in de feesttent. Traditioneel wordt er dan vast een kermisborrel gedronken. De toegang tot de festiviteiten overdag is gratis, voor de feesten 's avonds moet entree worden betaald (legitimatie verplicht, vanaf 16 jaar).Zaterdag om 18.30 uur is een Schuttersmis, waarna om 20.00 uur de openingsceremonie plaatsvindt. Het feest deze en andere avonden wordt muzikaal ondersteund door het orkest Kaliber.
Zondag om 11.00 uur gaat het verder met prijsschieten met aansluitend een gezellige middag. Dj's van Rinoceros verzorgen dan de muziek. Vanaf 20.00 uur kan er weer worden gefeest en gedanst. Maandagochtend maakt de Schutterij een rondgang langs de erebogen. Vanaf 12.30 uur is het koningsschieten en vogelknuppelen, weer gevolgd door een gezellige middag en een feestavond. De afsluitende dinsdag begint met het ophalen van het koningspaar. Vanaf 11.00 uur tot het eind van de middag is het feest in de tent. Het slotfeest (20.00-24.00 uur) wordt traditioneel afgesloten met een vendelhulde.

Meer berichten