Bewoners kunnen zich tot 19 november inschrijven voor een glasvezelabonnement. Als de helft dit doet, gaat de aanleg door.
Bewoners kunnen zich tot 19 november inschrijven voor een glasvezelabonnement. Als de helft dit doet, gaat de aanleg door.

Aanleg glasvezel in buitengebied

Goed nieuws voor bewoners van het buitengebied van Duiven, Groessen en Loo. Het bedrijf 'Glasvezel buitenaf' is namelijk een glasvezelcampagne begonnen. Daarmee komt snel internet heel dichtbij. Bewoners kunnen zich tot 19 november 2018 inschrijven voor een glasvezelabonnement. Als de helft dit doet, gaat de aanleg door.

Het doel van Glasvezel buitenaf is om het buitengebied van de gemeenten in de hele regio Arnhem- Nijmegen te voorzien van glasvezel. In totaal gaat het om zo'n 7.000 huishoudens in (delen van) de gemeenten Arnhem, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden en Zevenaar, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen, Wijchen.

Aanbod voor alle bewoners hetzelfde
Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod. Ze kunnen kiezen uit een glasvezelabonnement voor internet, televisie en/of telefonie bij e´e´n van de vijfdienstaanbieders: Caiway, CBizz, Delta, Fiber en Helden van Nu.
Naast dit abonnement, betalen zij een vastrechtvergoeding voor het gebruik van het glasvezelnetwerk en de glasvezelaansluiting. Bewoners kunnen kiezen tussen een maandelijks bedrag van 15 euro of een eenmalige afkoop van 1900 euro. Beslissen ze voor 15 oktober 2018 dan betalen ze eenmalig 1600 euro.

Persoonlijke uitnodiging
De komende dagen ontvangen alle bewoners die in aanmerking komen voor glasvezel een uitnodiging voor de informatieavonden. Glasvezel buitenaf kiest ervoor om bewoners persoonlijk te informeren. "Wij vinden het belangrijk om vanuit Glasvezel buitenaf te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50 procent noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen orie¨nteren op glasvezelpakketten, kunnen bij hen terecht met vragen", aldus Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.

Meer berichten