Locoburgemeester Ineke Knuiman wordt geflankeerd door het briljanten paar Mia (95) en Theo van Alst (92). Een mooie bos bloemen viel hen ten deel.
Locoburgemeester Ineke Knuiman wordt geflankeerd door het briljanten paar Mia (95) en Theo van Alst (92). Een mooie bos bloemen viel hen ten deel.

Wat blijft is de herinnering aan veel mooie jaren

Samen oud worden, wie wil dat niet? Theo van Alst en Mia van Alst-Postma brengen het in praktijk. Zij is 95, hij 92. Vorige week waren ze 65 jaar getrouwd.

Tot voor een half jaar geleden woonden ze in Zevenaar. Problemen met de geestelijke gezondheid leidden ertoe dat Mia van Alst moest worden opgenomen in Thuvine. Sinds juli woont Theo daar ook. Weliswaar in een andere kamer, maar het contact is nog altijd intensief. Dat vertelt Maria Goris, een nichtje van het briljanten stel dat optreedt als mantelzorger. Het echtpaar heeft zelf geen kinderen. Maria: "Ik woon in Zevenaar en ben een petekind. Een beetje als vanzelfsprekend heb ik de zorg op me opgenomen op het moment dat het minder werd."

De ouderdom slaat nu toe, maar wat blijft is de herinnering aan veel mooie jaren. Zo maakte Theo deel uit van een bataljon van de Irene brigade dat na de oorlog in Nederlands-Indië bivakkeerde. Later werkte hij bij de Turmac. Mia zat haar leven lang in de zorg. Het bijzondere is dat ze ooit samenwerkte met zorgverleners die zich nu in Thuvine om haar bekommeren. Maria Goris: "Het is mooi om te zien hoe ze toch samen oud worden. Zij die het soms even kwijt is en hij die geestelijk juist nog heel goed is."

Meer berichten